Gabriela Firea: "UE sprijina regiuni mai defavorizate pentru Capitala Culturala"

Gabriela Firea:

"Am fost de la inceput constienta ca Bucurestiul nu are prima sansa in aceasta competitie pentru titlul de Capitala Europeana pentru anul 2021. Avem un program coerent de activitati culturale, ceea ce nu aveam inainte, avem o viziune mult mai clara de a duce fenomenul cultural mai aproape ce cetateni, de a stimula activitatile culturale si de a dezvolta infrastructura culturala in cartiere, nu doar in zona centrala.

acum 46 luni (17 Sep 2016)

"Am fost de la inceput constienta ca Bucurestiul nu are prima sansa in aceasta competitie pentru titlul de Capitala Europeana pentru anul 2021. Daca va uitati la orasele care au purtat acest titlul in ultimul deceniu, dar si mai in spate, veti vedea ca foarte putine dintre castigatoare erau si capitale administrative in statele pe care le reprezentau. Deci era evident ca prima optiune a celor care analizeaza astfel de dosare e spre orasele mai mici, care nu au avantajele pe care le are Bucurestiul in ceea ce priveste infrastructura, programele culturale sau pontentialul turistic", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

"Decizia nu ne intristeaza"

Primarul general al Capitalei sustine ca stia dinainte toate aceste argumente, dar a preferat sa nu le spuna pana acum pentru a nu-i descuraja pe cei care au lucrat la proiectul cu care Bucurestiul a concurat pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Pentru ca fiecare oras participant isi construieste o strategie culturala pe termen lung, planifica anumite activitati culturale pentru locuitori si face actiuni concrete pentru sprijinirea diversitatii culturale. Avem un program coerent de activitati culturale, ceea ce nu aveam inainte, avem o viziune mult mai clara de a duce fenomenul cultural mai aproape ce cetateni, de a stimula activitatile culturale si de a dezvolta infrastructura culturala in cartiere, nu doar in zona centrala.

Ea a felicitat orasul Timisoara, castigatorul competitiei care va detine din partea tarii titlul de Capitala Europeana pentru anul 2021, spunand ca "este un succes care trebuie apreciat". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro