Gabriela Firea risca sa scoata Bucurestiul din Europa

Gabriela Firea risca sa scoata Bucurestiul din Europa

Declaratiile de duminica ale Gabrielei Firea, primarul general al Bucurestiului, par a fi deschis cutia Pandorei, punandu-i pe jar pe operatorii culturali si Ministerul Culturii. Mai mult, chiar si proiecte culturale apartinand Primariei Capitalei, cum ar fi "Bucuresti 2021 - Capitala Culturala Europeana", gestionat de ArCuB, ar putea fi puse in pericol, exemplul cel mai clar fiind festivalul de teatru de strada B-FIT in the Street. Firea, greu de intalnit Intr-o conferinta de presa din cursul dupa-amiezei de luni, Gabriela Firea a preferat sa se concentreze pe relatia pecuniara dintre Primarie si organizatorii de concerte: "In acest moment, chiria pentru Piata Constitutiei care este platita de catre organizatori catre municipalitate este una care poate fi considerata modica.

acum 96 luni (5 Jul 2016)

Declaratiile de duminica ale Gabrielei Firea, primarul general al Bucurestiului, par a fi deschis cutia Pandorei, punandu-i pe jar pe operatorii culturali si Ministerul Culturii. Mai mult, chiar si proiecte culturale apartinand Primariei Capitalei, cum ar fi "Bucuresti 2021 - Capitala Culturala Europeana", gestionat de ArCuB, ar putea fi puse in pericol, exemplul cel mai clar fiind festivalul de teatru de strada B-FIT in the Street. El este parte integranta a programului "Bucuresti 2021" si, spre deosebire de alte evenimente, nu poate fi mutat indoor sau "pe stadion", esenta sa fiind tocmai desfasurarea in strada.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica, la Antena 3, ca nu mai vrea "ca strazile orasului sa fie blocate cu activitati de weekend". Gabriela Firea a facut aceasta declaratie fara a detalia prin nimic si fara a diferentia intre evenimentele culturale, sportive sau concerte pop si rock, de genul celor din Piata Constitutiei.

Adio, Femei pe Matasari

In formularea radicala a Gabrielei Firea se putea intelege ca vor fi afectate si evenimente culturale de tipul Street Delivery (strada Arthur Verona) sau Femei pe Matasari, care incearca sa construiasca o constiinta sociala si un minim simt al comunitatii in zonele respective. Prin urmare, ministrul Culturii, Corina Suteu, a reactionat, in cursul zilei de luni, printr-o postare pe Facebook, spunand ca vrea sa se intalneasca, saptamana aceasta, cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a discuta pe marginea afirmatiilor facute de edilul Bucurestiului. "Cred ca evenimentele culturale stradale sunt esentiale pentru apropierea oamenilor de propriul oras, iar incurajarea acestui tip de manifestari are efecte pozitive in viata orasului si a locuitorilor sai. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degraba sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbana", a scris Corina Suteu pe pagi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro