Gabriela Firea, despre decizia de a anula Targul de Craciun din Piata Victoriei: "Se pot intampla evenimente similare la Administratia Prezidentiala"

Gabriela Firea, despre decizia de a anula Targul de Craciun din Piata Victoriei:

Redam comunicatul integral al primarului general Gabriela Firea: "Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Sute de oameni au protestat in Piata Victoriei, trei manifestanti au fost amendati Cateva sute de persoane au protestat incepand de sambata dimineata in fata Guvernului fata de organizarea de catre Primaria Capitalei a unui targ de Craciun si a unui festival de colinde in Piata Guvernului, in spatiul in care din ianuarie 2017 se aduna protestatarii antiguvernamentali.

acum 79 luni (2 Dec 2017)

Redam comunicatul integral al primarului general Gabriela Firea: "Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Daca azi a fost impiedicata Primaria Capitalei sa organizeze legal un eveniment intr-un spatiu public, ce apartine tuturor bucurestenilor, maine se pot intampla evenimente similare la Administratia Prezidentiala, la Parlament, la alte institutii publice care ii reprezinta pe toti cetatenii, indiferent de apartenenta politica, criterii de gen, convingeri politice, categorie sociala, sau rasa. Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde si targul de Craciun intr-o alta locatie, dar acest lucru nu rezolva problema de fond. Legea a fost incalcata, un barbat a fost batut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresati fizic si verbal, bunuri publice au fost distruse. Exista o legislatie clara cu privire la adunarile publice si respectarea acestei legislatii este obligatorie atat pentru cetateni, cat si pentru institutiile care au atributii in mentinerea sau restabilirea ordinii publice. Nu este vorba doar despre mine, ca primar general, ci despre climatul de insecuritate care se instaureaza in Capitala Romaniei si consecintele nerespectarii legii in tara noastra. Ii asigur pe bucuresteni ca au in mine un reprezentant care va respecta ceas de ceas Constitutia si legile tarii, le va apara tuturor drepturile si interesele legitime si va lupa pentru ca Bucurestiul sa fie intr-adevar o capitala europeana, din toate puncte de vedere. In aceasta ordine de idei, nu voi mai tolera niciun fel de abatere de la litera legii in ce priveste manifestatiile publice. Legea e aceeasi pentru toti!", Plangeri penale impotriva celor care au distrus bunuri, dar si impotriva celor care nu si-au facut datoria In alta ordin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro