Gabriela Firea are planuri pentru revitalizarea RADET. Cum arata strategia de modernizare a sistemului de incalzire a Capitalei

Pentru ca RADET, furnizorul si distribuitorul de agent termic aflat in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, avea la finele lui 2016 datorii de circa 3,9 miliarde lei, cauzate de neplata subventiilor promise de Guvern si Primaria Capitalei (circa un miliard de lei) sau de plata cu intarziere a subventiilor, ceea ce a dus la acumularea de penalitati, de inghetarea tarifului, reteaua invechita si de lipsa investitiilor.

acum 84 luni (29 May 2017)

Sistemul actual de producere a energiei termice in sistem centralizat din Bucuresti ar urma sa fie pastrat, dar pe termen lung sunt necesare investitii totale de circa 3,8 miliarde de euro, jumatate doar pentru reabilitarea termica a blocurilor.

Bucurestenii platesc una dintre cele mai ieftine gigacalorii din tara, desi energia termica e produsa inca in centrale cu echipamente instalate in anii ‘60, iar reteaua de transport si distributie e atat de veche, incat 30% din caldura se -pierd pe conducte. Strategia de alimentare cu energie termica in sistem centralizat a municipiului Bucuresti, realizata de Primaria Capitalei, face un tablou al dezastrului. Pentru ca RADET, furnizorul si distribuitorul de agent termic aflat in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, avea la finele lui 2016 datorii de circa 3,9 miliarde lei, cauzate de neplata subventiilor promise de Guvern si Primaria Capitalei (circa un miliard de lei) sau de plata cu intarziere a subventiilor, ceea ce a dus la acumularea de penalitati, de inghetarea tarifului, reteaua invechita si de lipsa investitiilor.

Cititi textul integral in editia print de marti a ziarulul Romania Libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro