Gabriela Firea a renuntat la amplasarea Targului de Craciun in Piata Victoriei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un comunicat de presa prin care si-a anuntat decizia de a muta Festivalul de colinde si Targul de Craciun intr-un alt loc.. "Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde.

acum 80 luni (2 Dec 2017)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un comunicat de presa prin care si-a anuntat decizia de a muta Festivalul de colinde si Targul de Craciun intr-un alt loc..

"Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Daca azi a fost impiedicata Primaria Capitalei sa organizeze legal un eveniment intr-un spatiu public ce apartine tuturor bucurestenilor, maine se pot intampla evenimente similare la Administratia Prezidentiala, la Parlament, la alte institutii publice care ii reprezinta pe toti cetatenii, indiferent de apartenenta politica, criterii de gen, convingeri politice, categorie sociala, sau rasa. (...) Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde si Targul de Craciun intr-o alta locatie, dar acest lucru nu rezolva problema de fond. Legea a fost incalcata, un barbat a fost batut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresati fizic si verbal, bunuri publice au fost distruse.

Gabriela Firea a spus ca exista o legislatie clara cu privire la adunarile publice, iar "respectarea acestei legislatii este obligatorie" atat pentru cetateni, cat si pentru institutiile care au atributii in mentinerea sau restabilirea ordinii publice.

Zeci de protestatari s-au strans sambata dimineata in Piata Victoriei, locul traditional al manifestatiilor din 2017, pentru a impiedica amplasarea Targului de Craciun anuntat de Primaria Bucuresti. Schelele ridicate pentru amplasarea Targului de Craciun au fost demontate, iar firma angajata pentru organizarea evenimentului le-a recuperat. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro