Gabriela Cristea o taxeaza dur pe Olguta Vasilescu, dupa ce i-a publicat salariul pe Facebook: "Mi se pare jenant ca un ministru sa faca asta"

Disputa a pornit de la declaratia facuta de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, in timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat referitoare la ordonanta privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, in care spunea ca acestea sunt "indestulatoare" si ca ar fi putut sa le elimine cu totul. Ulterior, vedeta TV a mai facut unele lamuriri pe Facebook, precizand ca nu a incasat si nu a solicitat bani de la bugetul de stat si ca in calitate de cetatean si contribuabil are dreptul de a o trage la raspundere pe Lia Olguta Vasilescu pentru modul in care administreaza ministerul pe care il are in subordine.

acum 73 luni (7 Sep 2017)

Disputa a pornit de la declaratia facuta de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, in timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat referitoare la ordonanta privind plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, in care spunea ca acestea sunt "indestulatoare" si ca ar fi putut sa le elimine cu totul. Puteam sa facem ca in tari foarte dezvoltate din UE, sa nu mai dam deloc sau sa dam 100 de euro. Din punctul nostru de vedere este indestulator pentru Romania, atat timp cat aceasta suma se da si in Germania si este maximum din UE. Nicaieri in lume nu exista posibilitatea ca sa te intinzi cu aceasta suma in functie de venituri", a declarat ministrul Muncii. Gabriela Cristea, prezentatoare emisiunii "Te vreau langa mine" de la Kanal D si care in prezent se afla in concediu prenatal, a reactionat pe Facebook, transmitandu-i ministrului Muncii ca nu ar trebui sa imprumute din exemplul german doar partile convenabile. In Germania, toate mamele primesc 1800 de euro, indiferent daca au cotizat sau nu la stat, si dupa 45 de zile de la nastere au voie sa lucreze patru ore pe zi sau pot lucra de acasa. In Romania daca ai venituri, iti iei adio de la indemnizatia de cresterea copilului. Si daca tot vorbim despre Germania, acolo alocatia pentru copil nu este de 18 euro/luna, ca in Romania. Si inca ceva: nu se intreaba nimeni cum sta Germania cu natalitatea si cum sta Romania cu natalitatea", a scris vedeta TV pe pagina de Facebook. Ca replica la critica vedetei, Olguta Vasilescu a distribuit pe pagina sa de Facebook o stire in care era mentionat faptul ca Gabriela Cristea are un venit lunar de 11.000 de euro de la postul Kanal D. Gabriela Cristea a declarat apoi intr-o interventie televizata, citata de Gandul, ca informatia publicata de presa tabloida este departe de adevar si a catalogat drept jenant faptul ca un ministru a dat credit unei stiri aparute intr-un tabloid. "Mi se pare jenant ca un ministru al Muncii sa faca o astfel de postare bazandu-se pe un a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro