Gabriel Oprea s-a regasit cu Ontanu in boxa acuzatilor de la Curtea Suprema

Gabriel Oprea s-a regasit cu Ontanu in boxa acuzatilor de la Curtea Suprema

Sistemul informatic al instantelor i-a adus pe fostul ministru al Afacerilor Interne, senatorul Gabriel Oprea (55 de ani), in aceeasi sala de judecata cu partenerul sau politic, fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu (66 de ani). Acuzatiile procurorilor Procurorii DNA ii imputa lui Oprea un prejudiciu de peste 400.000 de lei, care ar fi fost adus serviciului secret al Ministerului de Interne, atunci cand a aprobat ca, din banii destinati luptei anticoruptie, sa-i fie cumparata o limuzina Audi A8, mobila pentru biroul ministerial si o cabina de dus cu hidromasaj. Tot pentru ministrul de atunci, Gheorghe a cumparat din banii de filaje un ceas de lux, in valoare de 5.000 de lei.

acum 87 luni (28 Jun 2016)

Sistemul informatic al instantelor i-a adus pe fostul ministru al Afacerilor Interne, senatorul Gabriel Oprea (55 de ani), in aceeasi sala de judecata cu partenerul sau politic, fostul primar al Sectorului 2, Neculai Ontanu (66 de ani).

Fostul primar este in arest din martie 2016 si e acuzat ca ar fi primit mita doua terenuri de la afaceristii Cristi Borcea si Dragos Dobrescu.

El a fost scos din arest si adus incatusat in instanta, insotit de mascati. In sala de judecata, printre avocati, justitiabili si gura-casca, astepta sa fie strigat, in calitate de inculpat, Gabriel Oprea si nepoata fostului ministru, avocata Loredana Radu. Dosarul "Limuzina"

Senatorul avea primul termen in procesul "Limuzina", in care este acuzat de abuz in serviciu, iar Radu este judecata, in dosarul lui Ontanu, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Fostul ministru a stat cateva minute la proces, apoi instanta a eliberat sala de judecata. Curtea Suprema se va pronunta astazi daca admite contestatiile facute de Ontanu si Radu si daca vor fi cercetati in libertate. El a venit de la ora 8.15 in sala de judecata. A asistat tacut la mai multe procese, a analizat completul de judecata care va da verdictul in dosarul sau si a discutat cu avocatii sai. Unul dintre aparatorii sai este fostul judecator Dan Lupascu, fost presedinte al Curtii de Apel Bucuresti si fost presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Cazul lui Oprea este in faza de Camera preliminara, asa ca sedinta este secreta. Este vorba despre dosarul DIPI (Directia de Informatii si Protectie Interna- n.r.), vreau sa spun ca in timpul mandatului meu de la MAI s-au achizitionat legal peste 5.000 de masini. Aceasta masina a fost luata legal de catre DIPI pentru a-si operationaliza o structura de paza demnitari, nu este masina mea, este a ministerului si se afla in garaj", a precizat parlamentarul. Acuzatiile proc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro