Gabriel Oprea le cere senatorilor sa voteze pentru ridicarea imunitatii sale

Gabriel Oprea le cere senatorilor sa voteze pentru ridicarea imunitatii sale

Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.

acum 49 luni (27 Jan 2016)

93/1999 si 270/2008 ale Curtii Constitutionale, numai Senatul Romaniei poate cere urmarirea penala a unui fost ministru pentru fapte comise in timpul exercitarii functiei de ministru, care in prezent detine calitatea de senator. Va aduc la cunostinta faptul ca nu doresc sa beneficiez de aceasta imunitate de procedura, socotind ca se va stabili adevarul, adica nevinovatia mea. ''Nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic in plus fata de ceilalti ministri de resort. Exista un plan de masuri care functioneaza in baza unor instructiuni, adoptat inainte de anul 2000, care prevede asigurarea protectiei si a insotirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului. Consider ca gestul meu va face ca nici imaginea Senatului si nici imaginea UNPR sa nu fie afectate, asa cum se intampla, din pacate, de fiecare data cand sunt in discutie astfel de subiecte", afirma senatorul.

Biroul Permanent al Senatului a trimis miercuri solicitarea DNA in cazul lui Gabriel Oprea Comisiei juridice, care se va intruni in sedinta martea viitoare, a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, mentionand ca ALDE va lua o decizie privind votul dupa ce dosarul va fi studiat.

Fostulul ministru de Interne si senator Gabriel Oprea este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro