Gabriel Oprea face iar jocurile. Doar un santaj ratat al UNPR mai poate aduce alegeri locale in doua tururi

Gabriel Oprea face iar jocurile. Doar un santaj ratat al UNPR mai poate aduce alegeri locale in doua tururi

Ciolos, interesat de propria piele Desi Guvernul ar fi trebuit sa puna interesele electoratului mai presus de orice calcul de partid, fie ca vorbim de PSD sau de PNL, premierul a optat pentru varianta care ii ofera siguranta deplina. "UNPR este un partid serios si nu poate sa admita sau sa respinga un proiect de lege inainte de a-l vedea si de a-l citi. Astfel, Dragnea a fost nevoit sa aleaga intre UNPR si ALDE - doua partide fara de care nu poate sa aiba majoritate - si a ales sa mearga alaturi de Tariceanu, nu de Gabriel Oprea, care s-a prezentat separat.

acum 53 luni (1 Feb 2016)

In urma consultarilor cu partidele, premierul Dacian Ciolos a decis: nu schimba legea alegerilor locale prin ordonanta de urgenta sau prin angajarea raspunderii. "Nu vreau ca Guvernul sa devina instrument de partid, nici al celor care vor modificarea legii, nici al celor ca nu vor", a spus Dacian Ciolos. Desi pare corecta politic, optiunea sa de a nu se implica serveste, involunatar, tot marilor partidelor si nicidecum cetatenilor. Pentru ca sistemul cu un singur tur de scrutin ofera posibilitatea primarilor in functie sa-si conserve mandatul profitand de o prezenta redusa la vot.

Ciolos, interesat de propria piele

Desi Guvernul ar fi trebuit sa puna interesele electoratului mai presus de orice calcul de partid, fie ca vorbim de PSD sau de PNL, premierul a optat pentru varianta care ii ofera siguranta deplina. O ordonanta de urgenta sau angajarea raspunderii ar fi provocat depunerea unei motiuni de cenzura din partea PSD, partid care formeaza cel mai usor in acest moment o majoritate parlamentara. "Cred ca Ciolos va adopta solutia care il tine departe de o implicare consistenta. Insa e aproape imposibil sa se ajunga la consens politic in Parlament, din moment ce PSD, ALDE si UNPR au sustinut, la consultari, ca legea sa ramana asa cum e. "Inteleg ca exista inca marja de negociere in Parlament pentru legea alegerilor locale. Potrivit unor surse politice, generalul Oprea isi doreste ca Liviu Dragnea sa dea ordin ca in teritoriu sa fie incheiate cat mai multe aliante cu UNPR, astfel incat progresistii sa se aleaga cu o recolta bogata de consilieri locali si judeteni, care, ulterior, sa decida majoritati. Nici n-a spus daca e de acord ca legea sa fie modificata in Parlament. Dupa-amiaza, purtatorul de cuvant al UNPR, deputatul Luminita Adam, a anuntat ca progresistii nu resping din start un proiect de lege privind alegerea primarilor in doua tururi. "UNPR este un partid serios si nu poate sa admita sau sa respinga un proiect de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro