Gabriel Oprea ameninta cu retragerea de la guvernare

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, sa amane cu o saptamana dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala, in timp ce PNL a cerut amanarea lor pentru o luna, pana la finalizarea sesiunii parlamentare. Membrii comisiei au introdus pe ordinea de zi cele 22 de propuneri legislative, care urmeaza sa fie trimise institutiilor abilitate - ICCJ, CSM, Ministerul Justitiei- pentru puncte de vedere si avize in termen de o saptamana.

acum 93 luni (14 Jun 2015)

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, ameninta cu retragerea de la guvernare daca PSD "modifica pe furis" Codul Penal in Parlament, el spunand ca le-a transmis acest lucru si premierului Victor Ponta si PSD, potrivit Mediafax. In momentul in care constatam ca se lucreaza, de exemplu, la Codul acela penal - unii, pe furis, vor sa-l modifice - sau se doreste un atac asupra statului roman, pe noi de pierd de parteneri", a declarat Gabriel Oprea in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, sa amane cu o saptamana dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala, in timp ce PNL a cerut amanarea lor pentru o luna, pana la finalizarea sesiunii parlamentare.

Membrii comisiei au introdus pe ordinea de zi cele 22 de propuneri legislative, care urmeaza sa fie trimise institutiilor abilitate - ICCJ, CSM, Ministerul Justitiei- pentru puncte de vedere si avize in termen de o saptamana.

Vicepresedintele comisiei, deputatul Ciprian Nica (PSD), a propus termenul de o saptamana pentru avizul asupra acestor proiecte, insa PNL a criticat propunerea, invocand o graba "suspecta" de a fi adoptate aceste proiecte.

Reprezentantii CSM au solicitat un termen de doua saptamani, pe motiv ca nu este suficient timp pentru avizare, aratand ca acesta nu este un termen rezonabil.

La randul sau, presedintele ICCJ, Livia Stanciu, a aratat ca este vorba despre proiecte deosebit de importante si nu poate sa spuna un punct de vedere atat de rapid.

"Vorbim despre un pachet de proiecte care vizeaza modificari substantiale cu privire la CP si CPP, ambele sunt legi organice si reprezinta fundamentul pe care isi desfasoara activitatea justitia. Nu aveti un punct de vedere exprimat de catre ICCJ. Este extrem de important ca fiecare din aceste institutii sa ne exprimam puncte de vedere si sa cunoastem punctele de vedere ale celorlalti. E vorba de propuneri d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro