Gabriel Oprea a ramas, definitiv, fara titlul de doctor

Comisia de experţi din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat in cazul acestuia la data de 26 iulie. In iulie 2015, Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei a decis intr-un timp record că suspiciunile de plagiat in cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier, nu se confirmă, un verdict similar fiind dat şi in cazul lui Victor Ponta. Pe de altă parte, Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunand că, in mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral".

acum 50 luni (29 Aug 2016)

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a rămas, definitiv, fără titlul de doctor. Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea sa de doctorat, a stabilit, luni, Comisia de Contestaţii a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a declarat preşedintele consiliului, Viorel Barbu, pentru DIGI24.

"In consecință, se menține decizia inițială a comisiei de analiză — cea de plagiat in cazul tezei sale de doctorat", a precizat Amarandei. Repet, este vorba de anul 2000, cand nu eram in politica, nu eram nici ministru, nici membru de partid, nici prefect şi nici nu mă gandeam că voi urma un astfel de drum. Astăzi, la mai bine de 15 ani de cand am susţinut teza de doctorat, CNATDCU spune că aş fi plagiat in lucrarea respectivă. La fel, nu ştiu dacă lucrarea a fost evaluată după normele şi standardele de acum (diferite de cele din 2000) sau după standardele de atunci, pe care le-am respectat. Ştiu insă că anul trecut, Consiliului Naţional de Etică a spus in mod oficial că suspiciunile de plagiat nu se confirmă in cazul meu'', a scris atunci Gabriel Oprea pe Facebook.

Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis să propună retragerea titlului de doctor in cazul lui Gabriel Oprea, urmand ca decizia să ajungă la ministrul Educaţiei, consiliul considerand că fostul vicepremier a plagiat in teza de doctor.

''Comisia a argumentat pe mai multe pagini şi a concluzionat că teza de doctorat a fost un plagiat in bună parte şi propune in virtutea acestui fapt retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luată in unanimitate, de cei in jur de 35 de membri'', a declarat Viorel Barbu, preşedintele CNATDCU.

Comisia de experţi din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat in cazul acestuia la data de 26 iul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro