Gabriel Oprea a demisionat din conducerea UNPR: "Raman un simplu membru de partid". Neculai Ontanu, presedinte interimar

Prin urmare, in calitate de fondator, de presedinte si mai ales in calitate de membru al acestei echipe am ales sa fac tot ceea ce tine de mine pentru ca partidul sa treaca si peste acest obstacol. Intr-unul este acuzat de abuz in serviciu in dosarul in care fostul sef de la "Doi si-un sfert", chestorul Gheorghe Nicolae, este urmarit penal pentru acte de coruptie.Gabriel Oprea (55 de ani) este cercetat pentru ca a semnat pe 13 iulie 2015, in calitate de ministru de Interne, un ordin prin care a dispus suplimentarea cu 410.000 de lei, (aproximativ 91.000 de euro - n.r.), a fondurilor pentru cheltuieli operative din cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

acum 67 luni (3 Mar 2016)

UPDATE Presedintele PSD Liviu Dragnea: O sa-l caut pe domnul Ontanu, care a ramas la conducerea UNPR si sigur ca o sa avem o discutie. Gabriel Oprea si-a anuntat demisia printr-o scrisoare: Dragi colegi, In acesti aproape sase ani de activitate politica, UNPR a fost adesea pus la incercare si de fiecare data am depasit impreuna obstacolele ce ne-au iesit in cale. Cu totii am ales drumul corect pentru partid si cu totii am dat dovada de tarie de caracter atunci cand a fost nevoie. Astazi UNPR este in fata unui moment pe cat de dificil, pe atat de important pentru viitorul sau. Prin urmare, in calitate de fondator, de presedinte si mai ales in calitate de membru al acestei echipe am ales sa fac tot ceea ce tine de mine pentru ca partidul sa treaca si peste acest obstacol. Am fondat UNPR si am contribuit din plin la rezultatele de pana acum, dar stiu bine ca nu as fi reusit fara ajutorul fiecaruia dintre dumneavoastra.

Tocmai din acest motiv, consider ca am obligatia umana si colegiala de a nu permite ca discutiile ce vizeaza persoana mea sa afecteze imaginea partidului. Mi-am facut datoria fata de UNPR, fata de echipa si imi fac in continuare datoria, inclusiv prin inaintarea demisiei din functia de presedinte. Raman un simplu membru de partid, un coleg pe care va puteti baza si un om care isi respecta cuvantul dat. Astazi UNPR are peste 60 de parlamentari si este al treilea partid parlamentar din Romania. Interimatul functiei va fi asigurat de Neculai Ontanu, unul din oamenii de baza ai UNPR si un foarte bun cunoscator al organizatiilor din tara. Pentru viitorul presedinte al partidului, optiunea mea este Valeriu Steriu, un om al carui profesionalism este recunoscut de toate partidele si un lider cu potential deosebit.

Sigur, decizia va apartine forurilor statutare ale UNPR, insa cred ca imi revin atat dreptul cat si obligatia de a spune echipei pe care am condus-o care este recomandarea mea pentru functia pe care o parasesc astazi. Pentru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro