Gabriel Mafa de la Negura Bunget a murit din cauza unui infarct

Gabriel Mafa de la Negura Bunget a murit din cauza unui infarct

Gabriel "Negru" Mafa, liderul trupei timisorene Negura Bunget, una dintre cele mai iubite formatii de black metal din lume, a murit in urma unui stop cardiac. A doua zi, pe la ora 14 am discutat cu el tot felul de detalii vizavi de turneul din America, mai aveam niste acte de rezolvat. Se pare ca ritmul infernal al concertelor pe care le sustin cei de la Negura Bunget si-a pus amprenta pe Gabriel Mafa, bateristul formatiei, care depune si cel mai mare efort. Gabriel Mafa, in concertul de duminica de la Varsovia FOTO Nikolaj Sidorov Turneul din America, Canada si Mexic cuprindea 55 de concerte Gabriel Mafa nu avea probleme de sanatate.

acum 35 luni (22 Mar 2017)

Gabriel "Negru" Mafa, liderul trupei timisorene Negura Bunget, una dintre cele mai iubite formatii de black metal din lume, a murit in urma unui stop cardiac. Acesta a survenit la o zi dupa ce rockerii au revenit din Polonia, unde a avut loc ultimul concert din turneul Nord-European. Gabriel Mafa a murit, la 42 de ani. A doua zi, pe la ora 14 am discutat cu el tot felul de detalii vizavi de turneul din America, mai aveam niste acte de rezolvat. Apoi am telefonul de la Alina, sotia lui, care m-a anuntat ca a facut un infarct", a povestit pentru "Adevarul" Tibi Kati, solistul si chitaristul trupei Negura Bunget. Se pare ca ritmul infernal al concertelor pe care le sustin cei de la Negura Bunget si-a pus amprenta pe Gabriel Mafa, bateristul formatiei, care depune si cel mai mare efort. Este singura formatie din Romania care face turnee in toata Europa si America.

"Nu este chiar foarte usor sa canti zi de zi. La noi se canta zi de zi. De luni pana duminica, iar apoi de la capat. El fiind si managerul si master-mind-ul trupei, toate problemele erau pe capul lui. Tot ce era de rezolvat, le rezolva singur.

Gabriel Mafa, in concertul de duminica de la Varsovia FOTO Nikolaj Sidorov

Turneul din America, Canada si Mexic cuprindea 55 de concerte Gabriel Mafa nu avea probleme de sanatate. Dupa turneul din Europa de Nord, care a cuprins 16 concerte, in 5 aprilie, Negura Bunget urma sa plece in turneul din America, Canada si Mexic. In doua luni, timisorenii aveau programate 55 de concerte! Din pacate, cei de la Negura Bunget sunt nevoiti sa renunte la turneu. Acum aveam 55 de concerte, dar nu ar fi fost cel mai mare turneu. Am mai mai avut unul cu 80 de concerte.

Negura Bunget este fara indoiala una dintre cele mai indragite formatii de black-metal din lume. Pe plan mondial este cea mai cunoscuta formatie de rock din Romania. In cei 20 de activitate Negura Bunget a lansat sapte albume si a sustinut peste 1.000 de concer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro