Gabriel Cotabita, in coma de zece zile, va fi supus unei interventii chirurgicale

Gabriel Cotabita, in coma de zece zile, va fi supus unei interventii chirurgicale

Gabriel Cotabita va fi supus unei traheotomii Gabriel Cotabita, care este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca dupa ce a suferit un stop cardio-respirator, va fi supus unei traheotomii, procedura chirurgicala facuta sub anestezie, scrie site-ul Stirilor Pro TV. O astfel de interventie chirurgicala este indicata in protocolul de ingrijire al pacientilor aflati la terapie intensiva de mai mult de sapte zile si care sunt conectati la aparate, intubati si ventilati.

acum 65 luni (18 May 2015)

Gabriel Cotabita va fi supus unei traheotomii Gabriel Cotabita, care este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca dupa ce a suferit un stop cardio-respirator, va fi supus unei traheotomii, procedura chirurgicala facuta sub anestezie, scrie site-ul Stirilor Pro TV. O astfel de interventie chirurgicala este indicata in protocolul de ingrijire al pacientilor aflati la terapie intensiva de mai mult de sapte zile si care sunt conectati la aparate, intubati si ventilati. Surse medicale spun ca problemele sunt la nivelul creierului, pentru ca sunt portiuni care au suferit din cauza lipsei de oxigen, dupa tulburarea de ritm cardiac. Gabriel Cotabita, primele semne de activitate cerebrala Joi, 14 mai, Gabriel Cotabita a dat primele semne de activitate cerebrala, reflexe slabe fiind observate la unul dintre cele mai recente controale medicale. Dupa ce vor fi oprite aparatele, s-ar putea vedea reactia organismului", a declarat, pentru "Libertatea", o sursa din randul personalului medical care se ocupa de Gabriel Cotabita. Pe de alta parte, pe 13 mai, artistul a fost supus unui nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cantaretului. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", a precizat sursa citata de Mediafax. Mihai Bendeac: "Gabi nu este in moarte cerebrala"

Recent, actorul Mihai Bendeac a anuntat pe Facebook ca starea lui Gabriel Cotabita este grava, dar ca artistul nu este in moarte cerebrala, asa cum a declarat initial Adrian Enache. Pana una alta, e o minune ca niste medici absolut exceptionali profeseaza in Romania pe un salariu pe care nu as vrea sa-l cataloghez si datorita efortului, talentului, pasiunii si empatiei lor, Gabi, ca de altfel toti ceilalti pacienti, pot spera la ", a scris Mihai Bendeac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro