Gabriel Cotabita a fost supus traheostomiei. Starea cantaretului continua sa fie grava, dar stabila

Gabriel Cotabita a fost supus traheostomiei. Starea cantaretului continua sa fie grava, dar stabila

Gabriel Cotabita a facut stop cardio-respirator Gabriel Cotabita este internat de pe 8 mai la Spitalul de Urgenta Floreasca dupa ce a suferit un stop cardio-respirator, cel mai probabil din cauza unei tulburari severe de ritm cardiac, pe fondul unor afectiuni cardio-vasculare preexistente. Nutritionistul ii impusese si o limita zilnica de 100 de grame la branzeturi ca telemeaua light sau mozzarela si doua feliute de paine de secara.

acum 110 luni (19 May 2015)

Traheostomia se face pacientului aflat in stare critica, ventilat mecanic mai mult de o saptamana, iar in cazul lui Gabriel Cotabita, interventia la care a fost supus ii va proteja si coardele vocale, au explicat specialistii. Traheostoma se monteaza pentru a proteja traheea, coardele vocale, dar si pentru a elimina secretiile si se monteaza la sapte-zece zile dupa ce pacientul a fost intubat, au precizat sursele citate. Gabriel Cotabita, primele semne de activitate cerebrala Joi, 14 mai, Gabriel Cotabita a dat primele semne de activitate cerebrala, reflexe slabe fiind observate la unul dintre cele mai recente controale medicale. Dupa ce vor fi oprite aparatele, s-ar putea vedea reactia organismului", a declarat, pentru "Libertatea", o sursa din randul personalului medical care se ocupa de Gabriel Cotabita. Pe de alta parte, pe 13 mai, artistul a fost supus unui nou RMN cerebral, iar analiza a indicat zone cu leziuni grave, potrivit unor surse apropiate cantaretului. Tulburarea severa de ritm cardiac care a provocat stopul cardiorespirator a scazut debitul sanguin cerebral si implicit oxigenarea creierului a fost precara. De aceea se vorbeste despre leziuni cerebrale greu cuantificabile, in acest moment", a precizat sursa citata de Mediafax. Mihai Bendeac: "Gabi nu este in moarte cerebrala"

Recent, actorul Mihai Bendeac a anuntat pe Facebook ca starea lui Gabriel Cotabita este grava, dar ca artistul nu este in moarte cerebrala, asa cum a declarat initial Adrian Enache. Pana una alta, e o minune ca niste medici absolut exceptionali profeseaza in Romania pe un salariu pe care nu as vrea sa-l cataloghez si datorita efortului, talentului, pasiunii si empatiei lor, Gabi, ca de altfel toti ceilalti pacienti, pot spera la ", a scris Mihai Bendeac, pe Facebook. Gabriel Cotabita a facut stop cardio-respirator Gabriel Cotabita este internat de pe 8 mai la Spitalul de Urgenta Floreasca dupa ce a suferit un stop cardio-respirator, cel mai probabil din cauza unei tul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro