Gabriel Biris, MFP: impozitul specific din turism "este de tip bazar, de genul masurilor luate in Evul Mediu"

Gabriel Biris, MFP: impozitul specific din turism

Proiectul de lege, adoptat de Parlament pe 28 iunie, prevede ca operatorii economici ce desfasoara activitatile hoteliere si alimentatie publica vor plati, indiferent de marimea cifrei de afaceri si de nivelul profitului, un impozit specific, calculat pe numarul de locuri de cazare sau marimea spatiului alocat activitatii.

acum 96 luni (24 Jul 2016)

Secretarul de stat apreciaza ca "prin eliminarea impozitului pe profit - pe motiv ca vezi, Doamne, din industria asta tot nu colectam nimic -, statul face o declaratie de neputinta. Diferenta, ca ajutor de stat

De altfel, Gabriel Biris, este de parere ca "diferenta dintre impozitul pe profit datorat in mod normal si acest

impozit specific se numeste .

Proiectul de lege, adoptat de Parlament pe 28 iunie, prevede ca operatorii economici ce desfasoara activitatile hoteliere si alimentatie publica vor plati, indiferent de marimea cifrei de afaceri si de nivelul profitului, un impozit specific, calculat pe numarul de locuri de cazare sau marimea spatiului alocat activitatii. Iohannis: "Modul de calcul nu este echitabil"

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat saptamana trecuta Parlamentului reexaminarea legii, pe motiv ca modul de calcul nu este echitabil, ducand in unele situatii la cresterea darilor, iar in altele la scaderea lor, pentru aceeasi activitate.

"Valoarea impozitului stabilit conform noilor reglementari va fi mai mare decat cea platita conform prevederilor Codului Fiscal pentru anumiti agenti economici, in timp ce alti agenti economici vor plati mai putin decat in prezent pentru aceeasi activitate desfasurata, ignorandu-se capacitatea de plata a contribuabilului la sfarsitul exercitiului financiar", se arata in cererea de reexaminare.

Presedintele argumenteaza ca operatorii economici ce vor plati un impozit specific mai mare decat cel determinat conform prevederilor Codului Fiscal in vigoare vor fi nevoiti sa gaseasca resurse financiare pentru a achita impozitul, ceea ce va conduce fie la cresterea gradului de indatorare si, implicit la reducerea investitiilor, fie la adoptarea unor practici de evaziune fiscala sau chiar la inchiderea activitatii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro