"Gabi Firea, nu fi rea! Lasa-ne sa ne bucuram de ceea ce se mai intampla in orasul asta!"

Haideti sa ne gandim la gropi, la iluminat public, la mizeria de pe strazi si la securitatea oamenilor care vor sa iasa seara din case, haideti sa rezolvam problemele Spitalului Universitar, ale teatrelor blocate, ale cinematografelor inchise, ale cladirilor istorice in pericol sa cada sau sa fie demolate, ale masinilor si tramvaielor in care vara se sufoca oamenii si lesina, haideti sa sustinem evenimentele de calitate, nu hidrobicicletele de pe Lacul Tei, abia apoi sa vorbim de ceva concret facut pentru bucuresteni.

acum 81 luni (5 Jul 2016)

>

Insa decizia Gabrielei Firea, primarita Capitalei, de a interzice desfasurarea evenimentelor publice pe strazile Bucurestiului, trimitandu-le pe stadioane sau la Romexpo, ori in parcurile primariei, mi se pare la fel de potrivita precum evenimentul folcloric intitulat sugestiv (cum altfel?) "Pasarea maiastra" pe care a tinut sa-l impuna ca o ultima masura legislativa in calitate de parlamentar, mai inainte de a prelua functia la primarie.

O asemenea initiativa vine nu numai sa saraceasca un Bucuresti si-asa anemic din punct de vedere cultural, ci si sa impiedice accesul publicului larg la manifestari pe care le putem vedea in mai toate tarile civilizate ca fiind o normalitate.

Sunt convins ca asemenea evenimente de cultura si divertisment nu sunt in publicul tinta care a votat-o pe doamna Firea la primarie, dar nu as vrea sa ma gandesc la aceasta masura ca la una de "pedepsire" a tinerilor. Sau ar trebui sa va ganditi la un concert U2 la parlamentare, sau un festival de cateva milioane de euro cand va expira mandatul.

Nu puteti sa restrangeti accesul la divertisment in orasul asta trist si poluat, nu puteti sa ingraditi cultura si libertatea de exprimare a unor evenimente precum Street Delivery doar pentru ca brusc ati constatat ca nu va puteti misca limuzinele in voie prin oras din cauza catorva evenimente anuale.

Rezolvati problema parcarilor, a semafoarelor inteligente, a pasajelor si a podurilor pe care trebuia sa le construim de ani buni, a metroului din Drumul Taberei si-abia apoi sa vorbim de blocaje in trafic. Haideti sa ne gandim la gropi, la iluminat public, la mizeria de pe strazi si la securitatea oamenilor care vor sa iasa seara din case, haideti sa rezolvam problemele Spitalului Universitar, ale teatrelor blocate, ale cinematografelor inchise, ale cladirilor istorice in pericol sa cada sau sa fie demolate, ale masinilor si tramvaielor in care vara se sufoca oamenii si lesina, haideti sa sustine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro