Furtuna politica "Pedofilul": mistificarile ministrului de Interne Carmen Dan

Furtuna politica

In ultimii ani, anchetatorii au facut zeci de expertize genetice, au verificat in bazele de date sute de persoane suspecte, au verificat zeci de informatii primite de la public sau chiar politisti si au analizat aproximativ 150 de dosare penale cu obiect similar inregistrate la parchetele din Capitala. "Preluarea (...) are ca temei necesitatea verificarii tuturor faptelor cu un mod de operare asemanator comise pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, calitatea de angajat al Ministerului Afacerilor Interne pe care o are inculpatul, complexitatea cauzelor data de numarul mare al persoanelor vatamate, de multitudinea probelor care trebuie administrate si de varietatea mijloacelor de proba, precum si impactul deosebit creat in societate prin comiterea unor asemenea fapte", este motivul neverosimil invocat de Ministerul Public.

acum 30 luni (10 Jan 2018)

Politistul pedofil a devenit pionul principal in razboiul dus de ministrul de Interne, Carmen Dan, cu sefii Politiei Romane. De asemenea, aceasta a pretins ca un caz vechi din 2009, cand o fetita atunci clasa a VIII-a a fost atacata in acelasi mod in care cei doi frati au fost abuzati in lift saptamana trecuta, s-a prescris.

Acestia spun ca urmarirea penala in acest caz a fost inceputa in rem, iar de miercuri, dupa ce testele ADN l-au indicat drept autor al agresiunii de acum 8 ani tot pe Eugen Stan, urmarirea penala se face in personam (fata de o persoana). Potrivit art.154 din noul Cod Penal, "in cazul infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale, al celor de trafic si exploatare a persoanelor vulnerabile, precum si al infractiunii de pornografie infantila, savarsite fata de un minor, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data la care acesta a devenit major".

Potrivit legii, termenul de prescriptie este de 8 ani, in cazul lui Eugen Stan prescrierea incepand sa curga din anul 2013, cand victima a implinit 18 ani.

Razboi politic

Imediat dupa anuntul ca politistul pedofil a fost capturat, ministrul de Interne a cerut premierului sa-l demita pe seful Politiei Romane, chestorul Bogdan Despescu, in acelasi timp spunand ca asteapta ca seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, Radu Gavris, precum si seful de la Control Intern al Brigazii Rutiere, "sa faca un pas in spate".

Intentia lui Carmen Dan de a-i schimba din functie pe sefii Politiei vine dupa ce seful PSD, Liviu Dragnea, afirmase ca ministrul Afacerilor Interne ar trebui sa faca o analiza serioasa a conducerii Politiei, ca urmare a scandalului de pedofilie. Prin refuzul de a-l demite pe Despescu, Tudose a incercat sa forteze demisia ministrului de Interne Carmen Dan, unul dintre oamenii fideli lui Liviu Dragnea, rivalul sau in partid.

Parchetul Gen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro