"Furtuna de primavara" incepe in martie. Militari din sase tari se vor antrena la Marea Neagra

Fortele Navale Romane anunta ca peste 1.700 de militari romani si straini vor participa, in perioada 5-15 martie, la unul dintre cele mai mari exercitii multinationale organizat de Marina Militara pe teritoriul Dobrogei si in apele internationale ale Marii Negre. Din partea Fortelor Navale Romane, participa fregata "Regele Ferdinand", corveta "Viceamiral Eugeniu Rosca", nava purtatoare de rachete "Pescarusul", monitorul "Lascar Catargiu", vedeta blindata "Opanez", nava maritima pentru scafandri "Grigore Antipa", nava hidrografica "Alexandru Catuneanu", o companie de infanterie marina, un detasament de scafandri de lupta, remorcherul maritim "Viteazul" si doua remorchere de port.

acum 32 luni (2 Mar 2018)

Fortele Navale Romane anunta ca peste 1.700 de militari romani si straini vor participa, in perioada 5-15 martie, la unul dintre cele mai mari exercitii multinationale organizat de Marina Militara pe teritoriul Dobrogei si in apele internationale ale Marii Negre.

"Exercitiul Spring Storm 18 are la baza un concept unic de antrenare intrunita a Fortelor Navale, Aeriene si Terestre, accentul fiind pus pe secvente specifice operatiilor amfibii in cadru aliat, precum si pe secvente de lupta impotriva minelor marine, intr-o zona de debarcare pe tarm", ofera detali lt.col Corneliu Pavel, purtatorul de cuvant al Fortelor Navale Romane.

Din partea Fortelor Navale Romane, participa fregata "Regele Ferdinand", corveta "Viceamiral Eugeniu Rosca", nava purtatoare de rachete "Pescarusul", monitorul "Lascar Catargiu", vedeta blindata "Opanez", nava maritima pentru scafandri "Grigore Antipa", nava hidrografica "Alexandru Catuneanu", o companie de infanterie marina, un detasament de scafandri de lupta, remorcherul maritim "Viteazul" si doua remorchere de port.

Foto arhiva Sursa Fortele Navale Romane

Fortele Aeriene Romane participa cu doua aeronave Mig-21 Lancer, iar pentru secventele de evacuare medicala, acestea asigura un elicopter IAR-330 si o aeronava Spartan C-27 J. Fortele Terestre Romane participa cu un pluton de infanterie de la Brigada 9 Mecanizata si Garda de Coasta este reprezentata de o nava de patrulare. participa cu nava de desant USS Oak Hill (LSD-51), o companie de infanterie marina si nava de suport USNS Carson City; Franta este reprezentata de fregata "Jean Bart" (D-615), iar Georgia, Bulgaria si Ucraina participa cu ofiteri de stat major si cu cate o echipa specializata in lupta impotriva dispozitivelor explozive.

Foto arhiva Sursa Fortele Navale Romane

"Scenariul exercitiului are la baza elementele unei operatii de apara... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro