Furcile caudine prin care trebuie sa treaca parintii copiilor cu dizabilitati pentru certificatul de incadrare in grad de handicap

Furcile caudine prin care trebuie sa treaca parintii copiilor cu dizabilitati pentru certificatul de incadrare in grad de handicap

Pe site-ul propriu, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, arata, la rubrica de intrebari frecvente, care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru eliberarea certificatului de incadrare in grad de handicap pentru copilul cu dizabilitati. - Hotararea de incadrare in grad de handicap de catre Comisia pentru Protectia Copilului - organ de specialitate, fara personalitate juridica, al consiliului judetean/ local al sectorului municipiului Bucuresti, cu activitate decizionala in materia protectiei si promovarii drepturilor copilului - si eliberarea certificatului de incadrare a copilului intr-un grad de handicap de catre comisie.

acum 38 luni (27 Apr 2018)

Pe site-ul propriu, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, arata, la rubrica de intrebari frecvente, care sunt pasii ce trebuie parcursi pentru eliberarea certificatului de incadrare in grad de handicap pentru copilul cu dizabilitati.

- Trimiterea copilului la medicul de specialitate in functie de problemele de sanatate identificate de catre medicul de familie, in baza unui bilet de trimitere.

- Depunerea cererii de eliberare a certificatului de incadrare in grad de handicap la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

- Intocmirea Raportului de evaluare complexa a copilului de catre Serviciul de Evaluare Complexa pentru copii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Raportul cuprinde in mod obligatoriu propunerea gradului de incadrare in grad de handicap (pe baza aplicarii criteriilor biopsihosociale) si este insotit de un plan de recuperare.

- Hotararea de incadrare in grad de handicap de catre Comisia pentru Protectia Copilului - organ de specialitate, fara personalitate juridica, al consiliului judetean/ local al sectorului municipiului Bucuresti, cu activitate decizionala in materia protectiei si promovarii drepturilor copilului - si eliberarea certificatului de incadrare a copilului intr-un grad de handicap de catre comisie.

- In caz de nemultumire fata de gradul de handicap acordat, parintii/ reprezentantul legal pot ataca hotararea comisiei la tribunalul de la domiciliul copilului.

- Reevaluarea anuala a conditiilor privind incadrarea copilului intr-un grad de handicap are loc la cererea parintelui/ reprezentantului legal, formulata cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea termenului de valabilitate a certificatului. Cererea de reevaluare poate fi formulata si inainte de expirarea acestui termen daca s-au schimbat conditiile pentru care s-a eliberat certificat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro