Funeraliile reginei Ana. Presedintele Klaus Iohannis a depus o coroana de flori la Castelul Peles

Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există insă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase. Citește și: Măsuri de securitate la Curtea de Argeș, in ziua inmormantării Reginei Ana Sunt aşteptaţi să participle la funeraliile Reginei Ana reprezentanţi ai caselor regale din Europa, presa spaniolă dand deja ca sigură prezenţa Reginei Sofia.

acum 53 luni (10 Aug 2016)

Președintele Klaus Iohannis a depus, miercuri, o coroană de flori la Castelul Peleș, unde este depus sicriul cu trupul reginei Ana. Simplitatea și căldura umană a reginei Ana, precum și exemplul personal de comportament și loialitate, o așază intre simbolurile Romaniei contemporane. Dumnezeu s-o odihnească in pace!", este mesajul pe care președintele Klaus Iohannis l-a scris in cartea de condoleanțe deschisă la Castelul Peleș.

Miercuri, la Peleș sunt așteptați reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai organizațiilor internaționale, reprezentanți ai instituțiilor statului, din partea Instituției Prezidențiale, a Președinției Republicii Moldova, membri ai Guvernului Romaniei și Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor două țări. Sunt așteptați de asemenea reprezentanți ai Academiei Romane și ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și din partea altor culte. După ce sicirul a fost depus in Holul de Onoare al Castelului Peleş, a fost oficiată o slujbă ortodoxă de către IPS Nifon, in prezenţa IPS Ioan Robu, care a durat aproximativ 20 de minute şi la care au participat membrii familiei regale.

Citește și: Restricții de trafic in București, cu ocazia funeraliilor reginei Ana

In cursul serii de miercuri, trupul neinsufleţit al Reginei Ana va fi adus la Palatul Regal, din Bucureşti, şi va fi depus in Sala Tronului.

Incepand de joi, timp de două zile, intre orele 8.00 şi 22.00, accesul va fi liber pentru toţi cei care doresc să-i aducă reginei un ultim omagiu. Pentru cei care vor veni la Palatul Regal există insă şi condiţii, legate de ţinuta decentă, deţinerea unui act de identitate, dar şi de interdicţia de a face fotografii, de a pune flori direct la catafalcul reginei sau de a purta bagaje voluminoase.

Sambătă, la ora 10.55, sicriul cu corpul neinsufleţit al Regine... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro