Fumarita, planta medicinala prea putin cunoscuta, dar foarte buna pentru mai multe afectiuni

Fumarita, planta medicinala prea putin cunoscuta, dar foarte buna pentru mai multe afectiuni

Fumarita este una din plantele pe care le gasim pe marginea drumului, pe miristi, in zona de campie si de deal. Ca si mod de utilizare, ea recomanda doua lingurite de plante uscate la o cana de apa clocotita.

acum 38 luni (29 Sep 2017)

Fumarita este una din plantele pe care le gasim pe marginea drumului, pe miristi, in zona de campie si de deal. Fitoterapeutii spun ca perioada de recoltare este din primavara, de prin luna mai si pana in septembrie. Despre proprietatile ei, insa, specialistii spun ca, desi este foarte bogata in protopina si contine substante cu actiune farmaceutica puternica, este prea putin folosita. De altfel, noi ne concentram mai mult pe bolile grave, astfel ca plantele care nu sunt prea cautate nu le mai aducem", explica fitoterapeutul Lena Cotet. Pentru uz extern, merge foarte bine la gingivite si la pulpite", mai spune fitoteraputul.

Ca si mod de utilizare, ea recomanda doua lingurite de plante uscate la o cana de apa clocotita. Pentru uz extern se folosesc 20 grame de parti aeriene ale plantei, la 500 ml apa. Se strecoara si se face gargara de 3 ori e zi", mai spune ea.

"In general aducem mai adesea plantele pentru afectiunile cele mai frecvente. Nu putem aduce plante pe care nu ni le cere nimeni, pentru ca expira si e pacat", mai spune fitoteraputul.

Este foarte utila in tratarea bolilor hepatobiliare, renale, hiperensiune arteriala, dar si in cazul stomatitelor ori eczemelor. De asemenea, este necesara recomandarea unui specialist inainte de inceperea unei terapii cu plante.

Orice problema medicala aveti, in primul rand consultati un medic si nu va tratati singuri.

Mai puteti citi:

Femeia care a folosit din greseala pietre semipretioase pentru gardul casei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro