Fuck! Lucruri mai putin stiute despre una din cele mai folosite injuraturi din lume

Fuck! Lucruri mai putin stiute despre una din cele mai folosite injuraturi din lume

Cuvantul "fuck" exista de secole in limba engleza, dar in ciuda popularitatii de care se bucura in intreaga lume este adesea cenzurat si, in unele situatii, se prefera referirile de tipul cuvantul cu "F" sau se evita scrierea lui prin tot felul de modalitati. FOTO messynessychic.com Sursa de inspiratie pentru Beatles Cuvantul "fuck" se regaseste de doua ori de in melodia "Working Class Hero" compusa de John Lennon, iar Paul McCartney o rosteste in piesa "Big Boys Bickering".

acum 111 luni (7 Sep 2014)

Cuvantul "fuck" exista de secole in limba engleza, dar in ciuda popularitatii de care se bucura in intreaga lume este adesea cenzurat si, in unele situatii, se prefera referirile de tipul cuvantul cu "F" sau se evita scrierea lui prin tot felul de modalitati.

Nimeni nu stie de unde a aparut "fuck"

Multe dintre limbile europene au o forma echivalenta a acestui cuvant, pornind de la latinescul "futuere", urmat de francezul "foutre", "ficken" in germana, "fokken" in Olanda, "fukka" in Norvegia si "focka" in Suedia, toate avand conotatii sexuale.

FOTO messynessychic.com

Sursa de inspiratie pentru Beatles

Cuvantul "fuck" se regaseste de doua ori de in melodia "Working Class Hero" compusa de John Lennon, iar Paul McCartney o rosteste in piesa "Big Boys Bickering". Se pare ca populara injuratura este strecurata abil si in hit-ul "Hey Jude", dar momentul de referinta legat de cuvantul "fuck" este anul 1969, cand compania Apple Records, detinuta de Beatles, a incercat sa lanseze un single semnat de un anume Brute Force.

FOTO nativemonster.com

Titlul cantecului, "King of Fuh", nu a dat de banuit, dar problema a iesit la iveala cand s-a observat ce se intelegea prin repetarea obsesiva a expresiei "mighty Fuh King" (puternicul rege Fuh -n.r.).Cantecul a fost retras in scurt timp de la vanzare.

Face parte din vocabularul familiei regale britanice

Regina Elisabeta a II-a nu a fost auzita vreodata pronuntand obscenul cuvant, insa nu acelasi lucru este valabil si pentru sotul sau, printul Philip, caruia ii mai scapa printre dinti uzuala injuratura, chiar si in timpul evenimentelor publice.

Infiltrat in programa scolara

Holden Caulfield, personajul principal si povestitorul din cunoscuta nuvela "The Catcher in the Rye" ("De veghe in lanul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro