FSB confirma ca prabusirea avionului rusesc in Egipt a fost un act terorist. Putin anunta intensificarea atacurilor in Siria si promite prinderea vinovatilor

FSB confirma ca prabusirea avionului rusesc in Egipt a fost un act terorist. Putin anunta intensificarea atacurilor in Siria si promite prinderea vinovatilor

Pe de alta parte, serviciul de presa al FSB a anuntat o recompensa de 50 de milioane de dolari pentru orice informatie care ar ajuta la prinderea unor persoane vinovate de actul terorist comis la bordul avionului rusesc A321. Egiptul, retinut in continuare in legatura cu plasarea unei bombe la bord Cu toate acestea, un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului Aviatiei din Egipt a afirmat ca membrii comisiei internationale de ancheta condusa de Egipt in legatura cu prabusirea avionului rus nu au gasit nicio dovada ca o bomba ar fi fost pusa la bordul aparatului, transmite DPA, citata de Agerpres.

acum 97 luni (17 Nov 2015)

"Suntem pregatiti sa spunem ca intr-adevar a avut loc un act terorist", a afirmat Bortnikov luni seara, in cadrul unei reuniuni la Kremlin.

Explozia unei bombe improvizate, echivalentul unui kilogram de TNT, a fost cauza prabusirii avionului A321 in Peninsula Sinai, a precizat el.

"O bomba artizanala cu o putere echivalenta unui kilogram de TNT a explodat la bordul avionului in timpul zborului, fapt ce a provocat dislocarea sa si explica totodata raspandirea resturilor pe o zona atat de larga", l-a anuntat Aleksandr Bortnikov presedintele rus Vladimir Putin.

Reuniunea de la Kremlin a fost dedicata prezentarii concluziilor anchetei legate de prabusirea unui avion rusesc in Peninsula Sinai, pe 31 octombrie.

Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt-Petersburg, s-a prabusit pe 31 octombrie in Peninsula Sinai, in nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord.

Expertii in domeniu au evocat mai multe cauze posibile ale tragediei, de la un act terorist pana la o defectiune tehnica, aceasta fiind insa prima data cand autoritatile ruse confirma ipoteza terorista. Vladimir Putin: Aviatia rusa isi va intensifica operatiunile in Siria

Imediat dupa anuntarea concluziilor de catre seful FSB, presedintele rus a declarat ca aviatia militara rusa isi va "intensifica" atacurile in Siria.

Liderul de la Kremlin a promis sa-i "gaseasca si pedepseasca" pe cei responsabili de acest atentat.

Prabusirea avionului a fost revendicata de organizatia terorista Provincia Sinai, afiliata retelei teroriste Statul Islamic.

Pe de alta parte, serviciul de presa al FSB a anuntat o recompensa de 50 de milioane de dolari pentru orice informatie care ar ajuta la prinderea unor persoane vinovat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro