Frustrarile parintilor afecteaza sanatatea copiilor. Psiholog: "Micutul e transformat in gazda neimplinirilor"

Frustrarile parintilor afecteaza sanatatea copiilor. Psiholog:

Plecand de la un studiu realizat pe un esantion de 2000 de parinti din Marea Britanie, care arata ca 3 din 4 mame isi neglijeaza propria persoana in favoarea copiilor si a partenerului de viata, Asociatia Salvati Parintii si agentia GMP PR organizeaza primul workshop din cadrul initiativei "Sa protejam impreuna copilaria", eveniment sustinut de specialisti in psihologie si psihoterapie. "Parinti cu Aripi, Copii cu Zbor" Evenimentul "Parinti cu Aripi, Copii cu Zbor", organizat de agentia GMP PR si Asociatia Salvati Parintii va avea loc sambata, 29 octombrie, la Impact Hub Bucuresti si va aborda parenting-ul dintr-o perspectiva noua, diferita de cele de pana acum, pornind de la ideea ca un parinte implinit, care are grija si de sine, transmite starea de bine mai departe copilului.

acum 56 luni (25 Oct 2016)

Plecand de la un studiu realizat pe un esantion de 2000 de parinti din Marea Britanie, care arata ca 3 din 4 mame isi neglijeaza propria persoana in favoarea copiilor si a partenerului de viata, Asociatia Salvati Parintii si agentia GMP PR organizeaza primul workshop din cadrul initiativei "Sa protejam impreuna copilaria", eveniment sustinut de specialisti in psihologie si psihoterapie. O mama care nu a mai vizitat un salon de cosmetica de sase luni, nu pentru a se epila sau pentru a avea manichiura facuta, ci pentru a experimenta si ea, din cand in cand, cum e sa aiba cineva grija de tine, nu doar tu de altii, este o mama care va rumina, in culisele mintii, cu privire la acest gand. Problemele sufletesti au un impact impact semnificativ asupra sanatatii emotionale a copiilor

Specialistul subliniaza faptul ca problemele sufletesti ale parintilor au un impact semnificativ asupra sanatatii emotionale a copiilor si a relatiilor de cuplu. "Relatia cu noi insine se dezvolta de la inceputul vietii si are la baza relatia primara cu principalul element de atasament (mama sau oricine devine mama surogat). Dificultatile in aceasta relatie primara conduc la o incidenta extrem de ridicata a problemelor pe care adultul le experimenteaza mai tarziu in viata, in relatia cu alti adulti, in relatia sa maritala si in relatia cu propriul copil. Printre aceste tulburari se numara cele de natura emotionala, cognitiva si de insertie sociala pe care copilul unui astfel de parinte le poate experimenta", a spus psihologul.

Parintele implinit poate sa transmita starea de bine copilului

Prin rezonanta, un parinte implinit poate sa transmita starea de bine copilului. La nivelul simtului comun, starile emotionale sunt contagioase, iar despre fenomene de tip transfer-contra-transfer sunt scrise nu carti, ci tomuri de literatura", este de parere Tanculescu.

Totodata, trebuie tinut cont ca presiunile moderne de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro