Frumusetea conteaza si renteaza. De unde vine apetitul ambelor sexe pentru operatii estetice

Frumusetea conteaza si renteaza. De unde vine apetitul ambelor sexe pentru operatii estetice

Daca insa se repeta , fara a fi justificata frecventa cu care sunt solicitate, daca sunt daunatoare, uneori riscante pentru persoana, consider ca avem de-a face cu o neacceptare de sine sau cu o tulburare care nu va fi nicidecum solutionata de chirurg, ci de psiholog sau psihiatru". Facem orice ca sa intram in tiparul social Dorinta pentru care o persoana se hotaraste sa isi corecteze imperfectiunile sunt multiple: pentru a fi atragatori unii pentru ceilalti si in propriii ochi, sa arate in accord cu propria imagine despre frumusete, din dorinta de a fi in tiparele de frumusete acceptate social la un moment dat, pentru a imita un model fie ideal sau real, din spirit de competitie.

acum 42 luni (10 Dec 2016)

Frumusetea este un criteriu de diferentiere. O fata sau un baiat frumos are mai mult succes la sexul opus, este preferat si admirat si, nu de putine ori, va avea anumite avantaje in ascensiunea profesionala, explica psihologul psihoterapeut Kener Rosner. "Dorinta de frumusete este insuflata de parinti inca din copilarie si ramane prezenta pe tot parcursul vietii insotita de dorinta de a ramane tineri.

Ce facem daca nu suntem suficient de frumosi

Pentru cei care nu se considera suficient de frumosi, sau nu se mai simt destul de tineri, interventiile prin operatii estetice sunt solutia imediata. Daca insa se repeta , fara a fi justificata frecventa cu care sunt solicitate, daca sunt daunatoare, uneori riscante pentru persoana, consider ca avem de-a face cu o neacceptare de sine sau cu o tulburare care nu va fi nicidecum solutionata de chirurg, ci de psiholog sau psihiatru".

Sunt cazuri, mai spune psihoterapeutul, si am intalnit persoane care, in urma interventiilor, si-au intarit increderea in sine, s-au acceptat si au putut sa se dezvolte, sa evolueze personal. O cicatrice deranjanta care aminteste o trauma va fi indicat sa fie scoasa, pentru ca persoana sa nu mai retraiasca impactul emotional ori de cate ori o revede".

Facem orice ca sa intram in tiparul social

Dorinta pentru care o persoana se hotaraste sa isi corecteze imperfectiunile sunt multiple: pentru a fi atragatori unii pentru ceilalti si in propriii ochi, sa arate in accord cu propria imagine despre frumusete, din dorinta de a fi in tiparele de frumusete acceptate social la un moment dat, pentru a imita un model fie ideal sau real, din spirit de competitie.

"Multe persoane opteaza pentru diverse modificari corporale pentru a iesi in evidenta, considera ca este un mod mai avantajos de a-si gasi parteneri si a fi alese de parteneri. Frumusetea poate sa fie perceputa ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro