Frumosii nebuni ai Constantei. Cine sunt tinerii din spatele protestelor de la malul marii
Ideea de a pune pe picioare o afacere de curierat rapid pe bicicleta s-a nascut cand Eduard, care atunci avea 13 ani, l-a auzit pe tatal sau cum se plangea de faptul ca un taximetrist, care trebuia sa ii duca plicul la o adresa, nu si-a indeplinit misiunea, desi a luat banii. Elevul a luat si cursuri de prim ajutor, facand parte din Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta, o organizatie neguvernamentala ce combina experienta specialistilor in servicii de salvare cu dorinta societatii civile de a ajuta. Imediat s-a apucat de treaba si a realizat un proiect cu o retea de piste de biciclete de 52 de kilometri, care sa cuprinda intregul oras.
Licuriciul protestelor
"Licuriciul" a fost Florentina Ichim, de 29 de ani. O zvarluga mica de fata, dar cu suflet mare. "Auzisem ne internet de protestul de la Constanta si am inceput sa intreb cine se ocupa.
Ne-am strans mai multi si am decis sa organizam ceva serios: am impartit flyere pe strada si in cutiile postale. De asemenea, am tinut legatura cu cei care au organizat mitingurile in Cluj si Timisoara" povesteste ea.
Tanara vine cu un trecut parca ras la indigo cu al altor mii de tineri. Este absolventa a Facultatii de Administratie Publica. "Am ajuns intr-o zi in care am trimis CV-ul la diverse servicii: de la femeie de serviciu la director. A fost sa primesc oferta de camerista in Grecia.
De ceva timp s-a intors in Romania. La al doilea insa s-a decis: "Nu am vrut un presedinte care permite tinerilor sa intre la facultate fara bacalaureat". Nu vreau sa plec din tara"
Andrei Eduard Burghelia are 17 ani si a demonstrat colegilor ca o bicicleta si un fluier sunt de ajuns pentru a fi in primul rand. Alaturi de Florentina si Andei, trioul de aur al protestelor de la Constanta, a organizat mitingul pana la cele mai mici detalii. De ce? Raspunsul vine simplu, din suflet: "Mie imi place steagul" si cu mana arata un drapel de la miting. "Imi place steagul si nu vreau sa plec din tara", spune elevul de la Liceul Economic "Virgil Madgearu". Tariful lor este unic - 10 lei, iar termenul de livrare este cel mai mic de pe piata serviciilor de curierat: aproximativ 90 de minute.
Ideea de a pune pe picioare o afacere de curierat rapid pe bicicleta s-a nascut cand Eduard, care atunci avea 13 ani, l-a auzit pe tatal sau cum se plangea de faptul ca un taximetrist, care trebuia sa ii duca plicul la o adresa, nu si-a indeplinit misiunea, desi a luat banii. "Voiam si eu sa am bani de buzunar si m-am gandit ca as putea sa fac si eu asta printr-un serviciu de curierat rapid. Timp de cativa ani doar am visat la asta", povesteste Eduard. O... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro