Frumoasele plante mortale. Trei ierburi din Romania pe care doar industria farmaceutica are liber sa le exploateze

Frumoasele plante mortale. Trei ierburi din Romania pe care doar industria farmaceutica are liber sa le exploateze

Maselarita nu este mancata pe camp nici de animale, are un gust si un miros neplacute, planta fiind denumita popular si "Nebunarita". Planta, deosebit de frumoasa, este intalnita din regiunea de munte pana la campie si infloreste din iunie si pana in septembrie. Toata planta este toxica, inclusiv fructele, semintele si florile, dar radacina si frunzele sunt partile cele mai toxice ale plantei, atingerea sau inghitirea lichidului care se prelinge din radacina plantei cauzeaza instantaneu atac cerebral si moartea. Va recomandam si: Planta care distruge microbii: rozmarinul, cel mai bun antiseptic, inchide ranile si tine treaza memoria "Aurul mov", planta care relaxeaza corpul si mintea si te scapa de infectii.

acum 61 luni (5 Sep 2015)

Maselarita nu este mancata pe camp nici de animale, are un gust si un miros neplacute, planta fiind denumita popular si "Nebunarita". Specialistii spun ca este o planta foarte toxica din cauza continutului de hioscina si hiosciamina.

"In trecut, maselarita era folosita la tara in doze foarte mici si avea proprietati anestezice si antinevralgice.

In Antichitate, planta era folosita de catre vrajitoare in prepararea licorilor care provocau halucinatii si senzatia de zbor. Interesul medicinei pentru maselarita a determinat cercetarea acestei specii de planta ca fiind un bun sedativ si, in acelasi timp si calmant, pentru a favoriza somnul.

Planta, deosebit de frumoasa, este intalnita din regiunea de munte pana la campie si infloreste din iunie si pana in septembrie.

Matraguna facea oamenii "sa zboare"

Matraguna mai este numita popular si Belladonna, Doamna-codrului, Imparateasa ori Ciresul-salbatic. Florile sunt brun-violete sau roscate, iar fructele sunt niste bobite care contin multe seminte, sunt verzi si spre maturitate ajung negre, lucioase si foarte suculente. In Evul Mediu, matraguna era considerata "planta vrajitoarelor", fiind cunoscuta drept planta otravitoare si pentru ca ar contine elemente toxice ce ar putea face oamenii sa zboare.

Se spune ca ar fi fost folosita in ritualuri magice, pentru ca in Antichitate se credea ca are efect afrodisiac, psihoactiv si era folosita ca aditiv pentru bere, vin de palmier, in tratamentul unor boli cauzate de demoni sau fortele intunericului.

Ajuta la ameliorarea ulcerului

In scop terapeutic, de la matraguna se folosesc frunzele si radacina, iar preparatele ajuta in tratamentul afectiunilor antispastice, pentru ulcere duodenale si gastrice, pancreatita, gastrita cronica hiperacida, colecistita, astm, colita cronica dureroasa. Atropina, numita ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro