Frumoasa istorie a Galatiului. Iubirea lui Carol I, regele care isi purta coroana si in somn, pentru orasul de la Dunare

Frumoasa istorie a Galatiului. Iubirea lui Carol I, regele care isi purta coroana si in somn, pentru orasul de la Dunare

In urma cu 150 de ani, tronul Romaniei era preluat de catre Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen. In memoria Dinastiei Regale a Romaniei, la Muzeul "Casa Cuza Voda" a avut loc o expozitie ce reflecta momente semnificative din istoria acelor vremuri, prin intermediul fotografiilor, medaliilor si obiectelor de epoca, provenite din patrimoniul Muzeului de Istorie din Galati si din colectiile particulare de ziare, reviste, carti postale si fotografii detinute de Cezar Amariei si Iulian Panait. "Aici, augustul domn a avut parte de un eveniment neplacut deoarece pe drumul dinspre port pana in oras, caii de la trasura sa s-au speriat de lumina tortelor si au inceput sa alerge foarte tare, astfel ca, pentru un moment, viata printului a fost pusa in pericol.

acum 98 luni (10 May 2016)

In urma cu 150 de ani, tronul Romaniei era preluat de catre Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen.

In memoria Dinastiei Regale a Romaniei, la Muzeul "Casa Cuza Voda" a avut loc o expozitie ce reflecta momente semnificative din istoria acelor vremuri, prin intermediul fotografiilor, medaliilor si obiectelor de epoca, provenite din patrimoniul Muzeului de Istorie din Galati si din colectiile particulare de ziare, reviste, carti postale si fotografii detinute de Cezar Amariei si Iulian Panait.

Vizitele lui Carol I la Galati

Pentru prima data, domnitorul Carol I a sosit la Galati pe data de 3/15 noiembrie, in jurul orei 09:00, primarul si oficialitatile locale asteptandu-l in port. Inainte de a ajunge in orasul de la Dunare, Regele a vizitat si orasul vecin, Braila.

"Aici, augustul domn a avut parte de un eveniment neplacut deoarece pe drumul dinspre port pana in oras, caii de la trasura sa s-au speriat de lumina tortelor si au inceput sa alerge foarte tare, astfel ca, pentru un moment, viata printului a fost pusa in pericol. Dupa acest incident Carol a participat la slujba de Tedeum, apoi a luat parte la o masa de gala organizata in cinstea Sa.

Desi portul din Braila avea o importanta mare pentru tara, acesta nu era intr-o stare buna, iar activitatea se desfasura intr-un mod aproape primitiv, intreaga marfa fiind distribuita de hamali. Atunci, printul a inspectat toate institutiile publice: scolile, penitenciarul, bisericile si apoi marile hambare de lemn care se foloseau pentru depozitarea granelor.

"Dupa ce a primit corpul consular in jurul orei 12:00, printul a vizitat Gradina Publica dupa care a luat cina si astfel si-a incheiat programul vizitei deoarece a doua zi urma sa plece catre orasul vecin al Brailei", a mai precizat Marius Mitrof.

Familia Regala la Galati FOTO Vechiul Galati in Imagini

Galatenii il primeau cu m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro