Frumoasa artista care a renuntat la actorie pentru munca la catedra. Isi invata elevii ca trairile spectatorului sunt cele care conteaza

Frumoasa artista care a renuntat la actorie pentru munca la catedra. Isi invata elevii ca trairile spectatorului sunt cele care conteaza

Daniela Lacramioara Nistor (33 de ani), profesor la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, nu a cochetat de la inceput cu ideea de a deveni actrita. Este vorba de concursul national de comedie "Stefan Mihailescu-Braila", concursul "Margareta Sterian", de la Buzau si festivalul "Constantin Stanciovici Branisteanu" de la Targu Jiu. Actrita alaturi de elevii sai FOTO Daniela Lacramioara Nistor Secretul Danielei este efortul de perfectionare continua, acesta fiind si motivul pentru care nu a reluat niciodata un proiect cu care a participat la olimpiadele de arta actorului. Daniela este de parere ca sistemul de invatamant ar trebui schimbat, cel putin in privinta domeniului pe care il preda, pentru ca elevii se simt mai putin incorsetati intr-un amfiteatru decat in sala de clasa, cu un catalog in fata.

acum 42 luni (3 Jun 2017)

Daniela Lacramioara Nistor (33 de ani), profesor la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati, nu a cochetat de la inceput cu ideea de a deveni actrita. "Cred ca ai mei s-au simtit usor dezamagiti cand le-am spus ca intentionez ca dau admitere la actorie si nu la medicina", ni se destainuie Daniela.

A urmat Facultatea de Arte de la Galati, pasii fiindu-i ghidati de mari nume ale pedagogiei teatrale, cum ar fi Adriana Popovici, Mircea Gheorghiu, Radu Gabriel si Stefan Velinciuc. In anul al IV-lea de facultate a avut parte de un moment emotionant, cand tatal sau a venit fara sa o anunte la un spectacol in care juca pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galati.

La finalul piesei, a urcat pe scena pentru a fi alaturi de fiica sa, semn ca acceptase decizia pe care o luase, dar si ca este foarte mandru de ea. Dupa absolvire, a dat examen de titularizare, devenind profesor, iar in 2008 a venit la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galati. Privind retrospectiv, recunoaste ca nu si-a dat cu adevarat o sansa ca actrita, chiar daca plecarea intr-un alt oras ar fi fost destul de complicata, mai ales din punct de vedere financiar.

Alegerea pentru munca la catedra s-a dovedit inspirata, dovada fiind rezultatele obtinute pana acum la olimpiade si concursurile de actorie. Este cu siguranta un sistem diferit de predare, dar foarte eficient, dupa cum o arata si rezultatele, pentru ca la finalul acestor exercitii, profesorul si elevii trag impreuna concluziile despre ce a mers bine sau nu si corecteaza, acolo unde este cazul.

Exista chiar si un sistem de antrenament fizic si vocal, pentru ca actoria implica si exercitiu fizic, pe langa cel intelectual. Daniela exerseaza cu elevii sai ceea ce specialistii numesc respiratie costo-diafragmatica, un tip de respiratie de rezistenta folosit in vorbirea scenica.

Toata aceasta munca s-a concretizat in castigare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro