Fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul "cu cat mai mare, cu atat mai prost", atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Desi ajung in tara de la distante considerabile sunt incadrate in categoria "sigur", din punct de vedere al sanatatii, datorita faptului ca fungicidele cu care sunt stropite pentru a le proteja de mucegai nu ajung in interior, la pulpa, partea cel mai frecvent consumata. Mai puteti citi: 6 reguli de aur ca sa faci cumparaturi sanatoase Fructe si legume benefice pentru sanatate, in functie de culoare Top 10 alimente pe care le consumam zilnic si ne scurteaza viata.

acum 117 luni (4 Feb 2015)

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul "cu cat mai mare, cu atat mai prost", atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de strugure uriasa, de exemplu, pe langa aspectul spectaculos, poate ascunde un arsenal de otravuri, la fel ca si un mar "umflat" pana la marimea unui grapefruit.

Un alt principiu pe care e bine sa-l urmarim atunci cand ne alegem legumele si fructele la taraba este acela al protectiei naturale.

Situatia riscului infestarii celor mai populare fructe si legume de pe piata autohtona, unde trei sferturi din plantele de consum provin din import, potrivit unei statistici recente, motiv pentru care majoritatea sunt tratate serios pentru a rezista cat mai mult

Marul. Daca avem de ales intre a cumpara un mar mic, de la tarani, si unul aratos, perfect verde, prima varianta este, cu siguranta, cea corecta. Pe de alta parte, merele crescute pentru uz industrial sunt stropite imediat dupa recoltare, pentru prevenirea aparitiei petelor, o sursa suplimentara de substante chimice cu potential daunator pentru sanatate. Desi ajung in tara de la distante considerabile sunt incadrate in categoria "sigur", din punct de vedere al sanatatii, datorita faptului ca fungicidele cu care sunt stropite pentru a le proteja de mucegai nu ajung in interior, la pulpa, partea cel mai frecvent consumata. Sunt mult mai sensibili la tratamentul cu fungicide, la care sunt supusi pentru a rezista transportului pe distante foarte mari. Nutritionistii ne recomanda sa ne abtinem de la a manca struguri pana toamna, atunci cand putem cumpara struguri crescuti natural, care sunt si mult mai gustosi, de altfel. Tot din categoria fructele exotice care pot fi gasite la supermarket pe tot parcursul anului, cele doua... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro