Fructele si legumele care scad colesterolul

Un studiu anterior a descoperit ca dieta mediteraneana, bogata in acizi grasi mononesaturati, proveniti din uleiul de masline extravirgin si mai multe tipuri de nuci, scade riscul de probleme cardiovasculare majore, precum atacuri vasculare cerebrale si infarct, cu circa 30% in decurs de cinci ani in randul persoanelor in varsta cu un risc crescut de a suferi de astfel de maladii, au mai spus cercetatorii.

acum 80 luni (16 Dec 2015)

Nucile se adauga unei liste impresionante de fructe care, consumate cu regularitate, scad colesterolul.

Ritmul de viata trepidant, stresant, lipsit de miscare e un mediu ideal pentru colesterolul marit.

Nucile si fructul de avocado se alatura acestei liste. Includerea nucilor in regimul alimentar ar permite scaderea colesterolului, potrivit unui studiu american realizat pe un esantion de persoane cu risc de diabet, publicat in revista BMJ Open Diabetes Research & Care si preluat de Le Parisien, semnaleaza site-ul 20minutes.fr, citat de Agerpres.

Cercetatori de la Universitatea Yale au supus studiului un numar de 112 persoane, pe care le-au impartit in doua grupe. Apoi, cercetatorii le-au cerut unor persoane alese la intamplare sa consume zilnic, in plus fata de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii).

Nu grasimilor naturale

De asemenea, consumul unui fruct de avocado pe zi ar putea ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau in cazul persoanelor supraponderale si obeze, dar a caror stare de sanatate este buna, potrivit unui studiu citat de Reuters. Rezultatele studiului nu inseamna ca oamenii ar trebui sa adauge pur si simplu fructele de avocado dietelor lor.

Cercetatorul-sef care a realizat acest studiu a spus ca rezultatele arata ca fructele de avocado incluse intr-un regim alimentar sanatos au redus nivelului colesterolului de tip LDL (lipoproteine cu densitate scazuta). "Oamenii nu trebuie doar sa adauge un avocado dietei, ci ar fi foarte bine sa adauge un astfel de fruct unui regim alimentar sanatos", a declarat Penny Kris-Etherton, presedinte al Comitetului pentru Nutritie al American Heart Association si expert in nutritie la Pennsylvania State University.

Oamenii ar trebui sa adopte o dieta sanatoasa pentru a-si scadea riscul de imbolnavire de maladii cardiovasculare, au scris Kris-Etherton si colegii sai in publicatia Journal of the American Heart Association. Doar intre 5 si 6% din ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro