Fructele care "ard" colesterolul rau si regleaza presiunea sangelui. Ce substante minune contin

Fructele care

Este foarte important de stiut ca, de multe ori, tratarea hipertensiunii arteriale si a afectiunilor cardiace incepe cu schimbarea stilului de viata. Semintele de floarea soarelui sunt o sursa foarte buna de proteine, energizeaza si incalzesc intregul corp, ajuta in fluidizarea circulatiei sanguine si mentin activitatea organelor cheie ale organismului, precum ficatul si glandele suprarenale", explica Marina Grigore, specialist in apifitoterapie.

acum 63 luni (24 Aug 2017)

Medicii spun ca e de preferat sa fie evitate pranzurile copioase, bauturile alcoolice si cafeaua. Acestea sunt admise in cantitati moderate, dar nu vor fi consumate de persoanele care sufera de insomnii, palpitatii, stari de agitatie.

"Stiut fiind ca hipertensiunea arteriala(HTA) este factor de risc pentru ateroscleroza intre altele, din alimentatie vor fi evitate grasimile naturale, alimentele care maresc acidul uric in sange (sardele, carnuri tinere, vanat) si fumatul. Este foarte important de stiut ca, de multe ori, tratarea hipertensiunii arteriale si a afectiunilor cardiace incepe cu schimbarea stilului de viata. De altfel, aceleasi recomandari sunt valabile si pentru oamenii sanatosi. Conflictele, starile de manie, stresul sunt motive de agravare a suferintei.

Sursa excelenta de fibre

Cele mai indicate fructe pentru a tine tensiunea sub control sunt: pepenele galben, caise, struguri, pere, prune, banane, smochine si fructe uscate. Smochinele nu contin sodiu, in schimb sunt o sursa importanta de potasiu, de aceea scad tensiunea arteriala. Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului de minerale si de vitamine. Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o serie de avantaje pentru mentinerea sanatatii. Dintre legumele care sunt indicate hipertensivilor, rosiile de afla pe primul loc, fiind urmate de spanac, sparanghel, varza, telina, bame, cartofi, fasole.

Semintele fluidizeaza sangele

Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca laptele si produsele lactate, cerealele, semintele de floarea-soarelui si dovleac, alone, nuci, pui, peste, carne de porc slaba. Semintele de floarea soarelui sunt o sursa foarte buna de proteine, energizeaza si incalzesc intregul corp, ajuta in fluidizarea circulatiei sanguine si mentin activitatea organelor cheie ale organismului, precum ficatul si glandele suprarenale", explica Marina Grigore, specialist in apifit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro