Front comun impotriva campaniilor electorale in scoli: "Politicienii trebuie sa inteleaga ca scolile nu reprezinta un spatiu unde sa faca pelerinaj"

Front comun impotriva campaniilor electorale in scoli:

Concret, daca in forma actuala legea privind alegerea presedintelui spune ca "in unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise", in forma propunerii se da verde la campania electorala in unitatile de invatamant. Propaganda electoral-politica in scoli este, de departe, expresia cea mai cinica a scolii in Romania Legea interzice actiunile politice in scoli De aceeasi parere este si reprezentantul parintilor, care subliniaza ca Legea Educatiei interzice actiunile politice in unitatile de invatamant.

acum 77 luni (10 May 2018)

Concret, daca in forma actuala legea privind alegerea presedintelui spune ca "in unitatile militare, in unitatile de invatamant, in timpul programului de invatamant, in sediile reprezentantelor diplomatice, precum si in penitenciare, actiunile de campanie electorala de orice tip sunt interzise", in forma propunerii se da verde la campania electorala in unitatile de invatamant.

"Propaganda electoral-politica in scoli este, de departe, expresia cea mai cinica a scolii in Romania, adica a educatiei batjocorite politic fara rusine. Interzicerea completa a prozelitismului politic (si nu numai) ar trebui sa fie valenta forte a unor diriguitori de sistem responsabili. Ca domeniu de importanta strategica, educatia ar trebui sa aiba o conduita similara justitiei, apararii si externelor si-anume: zero politica in aceste institutii!

Propaganda electoral-politica in scoli este, de departe, expresia cea mai cinica a scolii in Romania

Legea interzice actiunile politice in scoli

De aceeasi parere este si reprezentantul parintilor, care subliniaza ca Legea Educatiei interzice actiunile politice in unitatile de invatamant. Nu e destul ca structurile de conducere din inspectoratele scolare sunt afiliate politic? Prin urmare, adoptarea unei astfel de legi, o sa-i constranga sa ia pozitia de drepti vizavi de anumite partide. "Nu are niciun sens sa faci campanie electorala avand in vedere ca majoritatea elevilor sunt minori, deci nu au drept de vot.

Depolitizarea educatiei, unul dintre principalele deziderate

Pe de alta parte, reprezentantul elevilor atrage atentia ca se vorbeste des despre impactul major pe care mediul de invatare il are asupra unui elev si despre regulile care trebuie respectate, insa de prea multe ori raman doar simple cuvinte. "Comunitatea scolara trebuie sa fie una propice dezvoltarii armonioase a tanarului, independenta de d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro