Frica de afurisenie a lui Ciolos: de ce s-a sucit premierul cu banii oferiti BOR?

Frica de afurisenie a lui Ciolos: de ce s-a sucit premierul cu banii oferiti BOR?

> Exercitiul de transparenta a fost la un pas sa se transforme intr-un conflict Guvern-Biserica Ortodoxa Romana, dar si cu o schisma intre premier si cel mai important ministru al sau, Anca Dragu Paliu, ministrul Finantelor, care a prezentat proiectul de buget pe 2016. Prevederea din noul proiect de buget privind reducerea semnificativa a sumelor alocate modernizarii si construirii de biserici, anuntata public de noul sef al Finantelor, care considera mai importanta alocarea de fonduri in plus Educatiei decat BOR, a fost primita cu bucurie de cetatenii care nu sunt de acord cu finantarea bisericilor de la bugetul de stat.

acum 84 luni (7 Dec 2015)

>

Exercitiul de transparenta a fost la un pas sa se transforme intr-un conflict Guvern-Biserica Ortodoxa Romana, dar si cu o schisma intre premier si cel mai important ministru al sau, Anca Dragu Paliu, ministrul Finantelor, care a prezentat proiectul de buget pe 2016.

Prevederea din noul proiect de buget privind reducerea semnificativa a sumelor alocate modernizarii si construirii de biserici, anuntata public de noul sef al Finantelor, care considera mai importanta alocarea de fonduri in plus Educatiei decat BOR, a fost primita cu bucurie de cetatenii care nu sunt de acord cu finantarea bisericilor de la bugetul de stat. Dupa o sfintire cu "trafaletul" la Penitenciarul Jilava, Preafericitul a avut o iesire publica, cu declaratii si raspunsuri la intrebarile jurnalistilor, moment media prin intermediul caruia mai ca nu l-a afurisit pe premierul Ciolos, cand i-a amenintat pe guvernanti ca BOR isi va revendica toate proprietatile confiscate de-a lungul anilor de stat.

Amenintarea sefului Bisericii l-a cam bagat in sperieti pe tehnocratul-sef de la Palatul Victoria, care l-a sunat chiar in ziua de Mos Nicolae pe Preafericit, sa-si ceara iertare ca a gresit si sa-l asigure ca Guvernul va face tot ce ii sta in putinta pentru asigurarea nevoilor bisericii si in anul 2016. Probabil ca dupa ce s-a reconciliat cu seful ortodox, seful Guvernului a urechiat-o pe prea indrazneata impartitoare a banilor publici, care, printre alte probleme, a declarat ca trebuie luata in discutie si impozitarea veniturilor BOR, o alta chestiune extrem de delicata si de neacceptat de catre institutia vizata.

Daca premierul si-a obtinut iertarea printr-un telefon de Doamne ajuta, pe de o parte, si oprobiul unei parti a opiniei publice pe de alta parte, probabil ca ministrul Anca Dragu Paliu si-a atras afurisenie grea din partea preasfintilor, de care s-ar putea sa nu scape nici macar daca se duce si cumpara din bani personali o tona de lumanari cu stampi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro