Frica, cel mai mare dusman la interviul de angajare: "Cei care te evalueaza au mai putina incredere decat ai tu in tine"
Este foarte important sa intelegi lucrurile de care iti este frica, sa iti calmezi frica si pe urma sa iti directionezi atentia si luarea de decizii si eforturile inspre a reusi si a face ce e nevoie ca sa reusesti, in cazul de care vorbim, sa iei interviul", spune psihologul Simona Ciff. Pentru ca am fost invatati sa ne fie frica sa nu gresim, ne e frica sa nu o dam in bara, iar in al doilea rand ne e frica ce o sa creada ceilalti despre noi, daca o sa o dam in bara. E foarte important sa fii onest, sa nu incerci sa fii diferit, adica sa fii realist si sa spui ca daca esti ceea ce au ei nevoie, atunci te vor lua.
Daca ar exista formule magice si formulari standard pentru fiecare job in parte, cu siguranta am da o gramada de bani, mai ales daca ne-am dori deosebit de mult un anumit loc de munca. Frica - un inamic periculos la interviu
Frica poate fi cel mai mare dusman al nostru, iar daca nu reusim sa trecem peste aceasta emotie, experienta noastra in orice domeniu poate pali in fata angajatorului. Sunt anumite lucuri pe care de preferat ar trebui sa le faci, dar nici atunci nu exista garantii. Cred ca unul dintre lucurile importante pe care ar fi bine sa le invatam, inca de cand suntem copii este cum functioneaza creierul nostru. Trebuie sa stim ca nu poate sa ne fie frica, iar in acelasi timp sa si performam. Este foarte important sa intelegi lucrurile de care iti este frica, sa iti calmezi frica si pe urma sa iti directionezi atentia si luarea de decizii si eforturile inspre a reusi si a face ce e nevoie ca sa reusesti, in cazul de care vorbim, sa iei interviul", spune psihologul Simona Ciff. Fenomenul "lupta sau fugi" - cum sa-ti convingi creierul ca nu este intr-o situatie de viata sau de moarte
Psihologul Simona Ciff ne spune cum functioneaza creierul uman in anumite circumstante si ne ofera o formula cheie, cu ajutorul careia putem sa facem fata momentelor cheie si ne putem inlatura fricile atunci cand participam la un interviu pentru obtinerea unui loc de munca. Accepti, din punct de vedere mental, ca e ok sa pici interviul si iti asiguri creierul ca nu e un caz de supravietuire si ca nu o sa mori din asta. Atunci trebuie sa te gandesti oare ce raspuns trebuie sa dai la intrebarea celui care te intervieveaza, incepi sa tremuri, sa dai raspunsuri, pozitia ti-e mai rigida. E foarte ok sa intelegi cum functioneaza creierul, iar atunci te calmezi, functiile organismului revin la normal si tu poti sa te concentrezi pe ceea ce este necesar, important", explica Simona Ciff, psiholog.
"Cand suntem ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro