FRESH REFRESH: Grasimile hidrogenate

FRESH REFRESH: Grasimile hidrogenate

E bine sa avem grija de noi si sa evitam consumul de fast food, de produse de patiserie si chiar de margarina.

acum 113 luni (22 Sep 2014)

Atunci, grasimile hidrogenate erau considerate o alternativa mai sanatoasa la grasimile de origine animala si erau nelipsite din margarina, chips-uri, prajituri si produse de patiserie. Prin procesul de hidrogenare se produce un procent de grasimi modificate chimic numiti acizi grasi trans sau grasimi trans, care s-au dovedit a fi daunatoare sanatatii.

Studiile stiintifice au aratat ca acizii grasi trans provoaca deteriorarea prin cresterea nivelului de colesterol daunator, care se lipeste de peretii arterelor si restrictioneaza fluxul de sange. Exista, de asemenea, unele dovezi controversate conform carora grasimile trans pot creste riscul de diabet zaharat, riscul de cancer si chiar interfereaza in functionarea creierului.

Unii oameni de stiinta cred ca structura chimica a grasimilor trans afecteaza celulele creierului si perturba sistemele normale de mesagerie, care contribuie la dislexie si hiperactivitate in cazul copiilor. E bine sa avem grija de noi si sa evitam consumul de fast food, de produse de patiserie si chiar de margarina. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro