FRESH REFRESH. Efectele GRAVE ale sucurilor acidulate - VIDEO

FRESH REFRESH. Efectele GRAVE ale sucurilor acidulate - VIDEO

Stiati ca bauturile carbogazoase sunt practic lipsite de valoare nutritiva. Stiu ca bauturile carbogazoase au un gust bun dar uneori e mai bine sa alegem un pahar de suc de fructe sau legume sau chiar un pahar de apa.

acum 118 luni (24 Sep 2014)

Stiati ca bauturile carbogazoase sunt practic lipsite de valoare nutritiva. Pentru ca majoritatea sunt preparate din apa filtrata si zaharuri rafinate, aceste bauturi sunt complet lipsite de vitamine sau minerale.

Altfel spus, dupa fiecare pahar consumat riscul de obezitate creste de 1,6 ori.

Specialistii mai afirma ca aciditatea din bauturile carbogazoase, ata de placuta pe limba, scade densitatea osoasa si promoveaza pierderea calciului din organism. In acelasi timp, consumul ridicat de sodiu in randul copiilor reprezinta un factor de risc pentru calcifierea normala a oaselor. Ele sunt de vina pentru dublarea sau chiar triplarea incidentei cariilor dentare, deoarece ataca si dizolva smaltul dintilor. Cercetatorii au demonstrat ca prin consumul unei cantitati ridicate de bauturi carbogazoase riscul dezvoltarii litiazei renale este foarte ridicat din cauza aciditatii acestor produse si a dezechilibrelor minerale radicale. Bauturile carbogazoase reprezinta principalul factor de risc in cazul arsurilor stomacale si tot ele creeaza indigestia si balonarea. In cel mai rau caz, consumul frecvent de sucuri acidulate creste riscul pentru ciroza hepatica, asemanator consumului de alcool.

Stiati de ce ne e mereu sete dupa ce bem un pahar de suc acidulat? Nivelul ridicat de zahar determina retinerea apei in organism deoarece rinichii urmaresc eliminarea excesului de zahar din sange. Stiu ca bauturile carbogazoase au un gust bun dar uneori e mai bine sa alegem un pahar de suc de fructe sau legume sau chiar un pahar de apa. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro