FRESH REFRESH: Cat de NOCIV este consumul de MEZELURI

FRESH REFRESH: Cat de NOCIV este consumul de MEZELURI

Studiul, efectuat in 10 tari diferite, a aratat ca o cantitate de minimum 50 de grame de carne procesata, fie intr-un hot dog, fie in cateva felii de salam sau de costita afumata, creste cu 42% riscul de a avea o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de a dezvolta diabet.

acum 117 luni (23 Sep 2014)

Multi romani spun, mai in gluma, mai in serios, ca cea mai buna leguma e porcul. Tocmai de aceea salamul, carnatii, suncile de tot felul sunt nelipsite de pe mesele lor. Din pacate, consumul de astfel de alimente este extrem de nociv.

Studii facute la Universitatea Harvard au demonstrat ca persoanele care consuma zilnic carne procesata - hot dog, carnati, salam - prezinta cu 42% mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare. Studiul, efectuat in 10 tari diferite, a aratat ca o cantitate de minimum 50 de grame de carne procesata, fie intr-un hot dog, fie in cateva felii de salam sau de costita afumata, creste cu 42% riscul de a avea o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de a dezvolta diabet.

In carnea procesata gasim de patru ori mai multa sare si cu 50% mai multi nitrati decat in cea neprocesata. De fapt, carnivorii dintre noi se inseala atunci cand consuma mezeluri pentru ca acestea contin foarte putina carne. De exemplu, parizerul atat de popular contine 90% slanina si sorici. Majoritatea mezelurilor au glutamat de sodiu, chiar si sunculita denumita "taraneasca". Poate provoca maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm si modificari de ritm cardiac. Numai ca, descompus in colon, caragenanul se poate transforma in alte substante care pot duce la cancer de colon. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro