Fratii Micula au castigat procesul impotriva Romaniei

Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Food, au castigat definitiv procesul intentat statului roman la ICSID, Curtea de Arbitraj de pe langa Banca Mondiala, si trebuie sa primeasca despagubiri de peste 200 de milioane de euro, a declarat omul de afaceri Ioan Micula.

acum 99 luni (28 Feb 2016)

Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Food, au castigat definitiv procesul intentat statului roman la ICSID, Curtea de Arbitraj de pe langa Banca Mondiala, si trebuie sa primeasca despagubiri de peste 200 de milioane de euro, a declarat omul de afaceri Ioan Micula. Sunt peste doua sute si ceva de milioane de euro. In fiecare zi in care nu se plateste se aduna cateva zeci de mii de euro", a afirmat Ioan Micula. Reamintim ca Romania este prinsa la mijloc intre decizia Curtii de Arbitraj de la Washington si cea a Comisiei Europene, cea din urma solicitand recuperarea ajutorului de stat acordat celor doi oameni de afaceri "suedezi": Ioan si Viorel Micula (n.r. - fratii Micula au beneficiat de o serie de facilitati fiscale, in baza unui tratat bilateral romano-suedez, incheiat cu multi ani inainte ca Romania sa devina stat membru al UE, acestia venind in tara noastra ca investitori straini, din Suedia).

Dupa decizia Curtii de la Washington, la sfarsitul anului trecut, fratii Micula au blocat conturile Ministerului Finantelor si au pus sechestru pe 20% din actiunile detinute de stat la OMV Petrom. Fratii Micula au castigat un proces la Curtea de Arbitraj de la Washington si au obtinut niste despagubiri, iar UE nu ne lasa sa le platim si ne pune sa recuperam ce s-a platit ca fiind ajutor de stat. Cred ca totul porneste de la acordul de liber schimb UE-SUA, care este in negocieri, existand unele divergente intre statele membre. Grupul de firme al fratilor Micula are si un alt proces la ICSID cu statul roman referitor la piata neagra a bauturilor alcoolice si in care daunele cerute sunt mult mai mari. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro