Fratii Mararu, condamnati la ani grei de inchisoare pentru ca au angajat asasinul din cazul atentatului din Vitan, au fost plasati in arest la domiciliu

Fratii Mararu, condamnati la ani grei de inchisoare pentru ca au angajat asasinul din cazul atentatului din Vitan, au fost plasati in arest la domiciliu

Fratii Anton-Bogdan si Nicolae-Razvan Mararu au fost condamnati, in aprilie, la 15 ani, respectiv 12 ani de inchisoare, in legatura cu atentatul din cartierul bucurestean Vitan, ei fiind obligati de instanta sa achite daune morale de 300.000 de euro si despagubiri materiale de 20.000 de euro. Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea celor doi, dar si mentinerea sechestrului pus de procurori pe aproape toata averea fratilor Mararu, care include bijuterii, masina de lux folosita de asasinul platit de cei doi, terenuri, spatii comerciale, dar si sume de bani. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti l-au trimis in judecata, in 30 ianuarie 2014, pe Vitalie Proca, in stare de arest preventiv, pentru tentativa de omor calificat si deosebit de grav si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.In acelasi dosar este judecat si Ion Druta, pentru complicitate la tentativa de omor calificat si la nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

acum 80 luni (3 Feb 2016)

Fratii Anton-Bogdan si Nicolae-Razvan Mararu au fost condamnati, in aprilie, la 15 ani, respectiv 12 ani de inchisoare, in legatura cu atentatul din cartierul bucurestean Vitan, ei fiind obligati de instanta sa achite daune morale de 300.000 de euro si despagubiri materiale de 20.000 de euro.

Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea celor doi, dar si mentinerea sechestrului pus de procurori pe aproape toata averea fratilor Mararu, care include bijuterii, masina de lux folosita de asasinul platit de cei doi, terenuri, spatii comerciale, dar si sume de bani. Decizia a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Bucuresti.

Acuzatiile procurorilor

Fratii Anton-Bogdan si Nicolae-Razvan Mararu au fost trimisi in judecata de procurorii bucuresteni, pentru instigare la tentativa de omor calificat si instigare la nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in legatura cu atentatul din cartierul bucurestean Vitan.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti i-au trimis in judecata in 1 august 2013.

Anchetatorii aratau ca fratii Mararu, in perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intentie pe inculpatul Vitalie Proca sa comita atacul armat asupra partii vatamate Razvan Isaila, din 26 noiembrie 2012, din Bucuresti, folosind doua arme militare - pistolul-mitraliera, calibrul 5,45x39 mm, tip AK 74 si pistolul Makarov (9x18 mm).

Atentatul

In 26 noiembrie 2012, pe o strada din cartierul Vitan din Capitala, Vitalie Proca, cetatean moldovean, l-a impuscat in cap si in piept, cu un automat Kalasnikov si un pistol Makarov, pe Razvan Isaila, in varsta de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu.

In urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitala, comandat de fratii Mararu, Dumitru Mironescu a planuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu.

Dumitru "Puiu" Mironescu a f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro