Fratii lui Omar Hayssam, condamnati definitiv in dosarul fugii acestuia din tara, au fugit din tara

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au trimis in judecata pe Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam din tara, si pe Mukhles si Mahmoud Omar, pentru ca, in perioada 23-30 iunie 2006, au planificat si inlesnit iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunosteau ca sirianul a fost trimis in judecata pentru acte de terorism, prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire in Irak, in martie 2005, a jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.

acum 107 luni (10 Oct 2014)

Mukhles si Mahmoud Omar, fratii lui Omar Hayssam, condamnati definitiv in dosarul fugii acestuia din tara, au fost dati si ei, in urmarire.

Potrivit unor surse din Politie, Mukhles si Mahmoud Omar au fost dati in urmarire in seara zilei de 8 octombrie, dupa ce magistratii au emis mandatele de executare a pedepsei pe numele lor. Mustafa Tartoussi a ajuns la Penitenciarul Poarta Alba

Dupa ce au aplicat procedura si i-au cautat pe cei doi in Timisoara, unde se afla resedinta lui Mukhles, respectiv la adresa din Bucuresti a lui Mahmoud Omar, politistii i-au dat pe cei doi in urmarire.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca tot in data de 8 octombrie s-a solicitat Curtii de Apel Oradea emiterea unor mandate de urmarire internationala pe numele celor doi, deoarece exiata informatii potrivit carora acestia au pararit teritoriul Romaniei inainte ca instanta sa se pronunte.

Potrivit politistilor, exista date conform carora Mukhles se afla in Israel, in timp ce Mahmoud a iesit din tara la 3 octombrie, cu patru zile inainte sa fie condamnat, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

Citeste si: Cine este Tartoussi, armatorul condamnat in cazul Hayssam

Odata cu Mukhles si Mahmoud Omar, a fost condamnat definiv, la sapte ani de inchisoare, Mustafa Tartoussi, proprietarul navei la bordul careia ar fi fugit Omar Hayssam.

Instanta suprema i-a condamnat definitiv, marti, pe fratii lui Omar Hayssam, Mukhles si Mahmoud, la cate cinci ani de inchisoare cu executare si pe Mustafa Tartoussi la sapte ani de inchisoare, pentru ca in 2006 l-au ajutat pe sirian sa fuga din tara, desi stiau ca este acuzat de terorism.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au schimbat sentinta primita de cei trei in prima instanta, la Curtea de Apel Oradea, care a dispus achitare lor, in 8 octombrie 2012.

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Cri... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro