Fratele romanului care a invins Protectia Copilului din Norvegia: "Cazul lui Marius a fost ca sa scoata la iveala alte cazuri de familii distruse"

Fratele romanului care a invins Protectia Copilului din Norvegia:

Intr-o interventie la postul de radio crestin Radio Vocea Evangheliei, Daniel Bodnariu le-a multumit tuturor celor care au fost alaturi de familia Bodnariu, aratand ca povestea lui Ruth si Marius Bodnariu a avut un rol esential in scoaterea la iveala a altor cazuri de familii care au ramas fara copiii luati de autoritatile din Norvegia sau alta tari europene.

acum 62 luni (3 Jun 2016)

Aflat de la inceput pana in prezent alaturi de fratele sau din Norvegia, Daniel Bodnariu a primit vestea reunificarii familiei cu lacrimi in ochi. Intr-o interventie la postul de radio crestin Radio Vocea Evangheliei, Daniel Bodnariu le-a multumit tuturor celor care au fost alaturi de familia Bodnariu, aratand ca povestea lui Ruth si Marius Bodnariu a avut un rol esential in scoaterea la iveala a altor cazuri de familii care au ramas fara copiii luati de autoritatile din Norvegia sau alta tari europene. Acum doua saptamani a existat o evaluare a psihologilor independenti care au spus ca acesti copii trebuie sa se intoarca de urgenta acasa. Cred ca Dumnezeu va lucra in continuare si cazul lui Marius a fost ca sa scoata la iveala ceea ce se intampla si sa rezolve multe alte cazuri de familii care sunt distruse si nu au avut suport. Au fost cazuri in care mamele nu au putut suporta", a declarat Daniel Bodnariu la Radio Vocea Evangheliei.

Cazul Bodnariu le-a dat curaj familiilor de romani din strainatate care au avut probleme cu Serviciile de Protectia Copilului si au ramas fara copiii preluati din familii de autoritati. Unul dintre cazurile cutremuratoare, dezvaluit de "Adevarul" a fost al familiei Nan, ai carei copii au fost luati de autoritatile norvegiene in toamna anului trecut. Avertizati ca nu au voie sa isi faca publica povestea, sotii Nan au tacut si au indurat. Nu au mai suportat, insa, situatia critica in care se afla si au facut publica povestea. Au urmat apoi marturii ale altor familii de romani, iar unul dintre cei mai vehementi critici ai Barnevernet, Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia a devenit George Alexander, director a doua gradinite din Oslo. In urma criticilor aduse Barnevernet, George Alexander si-a pierdut postul si a devenit o voce a romanilor din Norvegia ramasi fara copiii luati de autoritati

Dupa romanii din Norvegia, alti romani din Marea Britanie, Finlanda sau Danemarca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro