Fratele lui Mazare pleaca din PSD la partidul lui Mircea Geoana

Sa nu uitam insa ca in Constanta PSD se traduce prin Mazare - Constantinescu, lucru care poate duce si la alte plecari din partid, mai ales ca sunt parlamentari de Constanta care nu mai au de ce sa ii fie loiali lui Victor Ponta. Acesta a anuntat deja ca va propune, la congresul din martie, ca cei cu dosare penale sa fie suspendati automat din partid si ca sefii de consilii judetene sa nu mai aiba voie sa fie membri de partid.

acum 111 luni (22 Feb 2015)

Senatorul Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta, a anuntat , duminica, faptul ca si-a depus demisia din Partidul Social Democrat si ca se va inscrie in partidul lui Mircea Geoana. "Sunt de 13 ani in PSD si nu am fost la niciun alt partid.

Motivul oficial al demisiei (depusa duminica la Biroul Permanent al Senatului) este ca nu se mai regaseste in politica pe care o duce actuala conducere a PSD.

Intrebat daca pleaca singur sau impreuna cu alti parlamentari de Constanta in partidul lui Geoana, Alexandru Mazare a raspuns ca este singur in demersul sau. Sa nu uitam insa ca in Constanta PSD se traduce prin Mazare - Constantinescu, lucru care poate duce si la alte plecari din partid, mai ales ca sunt parlamentari de Constanta care nu mai au de ce sa ii fie loiali lui Victor Ponta. Pe de alta parte, in conducerea PSD Constanta au existat doua demisii-surpriza dupa alegeri, una dintre ele fiind a senatorului Nicolae Moga, asa ca nu este exclusa o sciziune in randul organizatiei judetene. "Daca ma intrebati pe mine, si eu unul sunt deranjat ca sunt aratat cu degetul pentru esecul lui Ponta sau pentru esecul lui Dragnea. Eu, daca as pierde alegerile la primarie, a doua zi mi-as depune mandatul si in niciun caz nu as arata spre cei care sunt sefi de organizatii mici, locale, ca ei sunt de vina pentru pierderea mea", a declarat Mazare, la Curtea de Apel Bucuresti. Atunci, Mazare spunea ca nu a luat nicio decizie si ca va discuta cu colegii sai din organizatia din Constanta. Adica nu mi se pare normal ca atunci cand pierzi niste alegeri sa dai vina pe altii", atragea insa acesta atentia Mazare.

Probleme in justitie

Nervozitatea din randurile PSD are la baza si faptul ca DNA instrumenteaza dosare pe banda rulanta si liderii partidului incep sa faca inchisoare, dar si cu decizia lui Victor Ponta de a reforma partidul. Acesta a anuntat deja ca va propune, la congresul din martie, ca cei cu dosare penale sa fie suspendati automat din... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro