Fratele avocatului Piperea, fermier care face agricultura bio: "Romanii nu stiu ce inseamna sa manance sanatos"

Fratele avocatului Piperea, fermier care face agricultura bio:

La Singureni, in judetul Giurgiu, la mai putin de 40 de km de Bucuresti, barbatul a inceput sa cultive legume romanesti, ca pe vremea bunicii, sanatoase si deosebit de aromate. La inceput a fost dorinta de a manca sanatos, dupa care am considerat ca este necesar sa invat si alti oameni sa traiasca la fel ca mine, din pacate am reusit sa conving foarte putini", a precizat fermierul de la "Agricooltural", site-ul pe care isi promoveaza produsele. Cat costa o bluza tesuta si cusuta din materiale 100% naturale Fata care a dat cluburile de fite din Bucuresti pe munca la ogor: "Am invatat de la bunicul ca-i mare lucru sa fii om" FOTO Povestea tanarului din Oltenita care face cladirile "sa zambeasca", dupa ce a renuntat la Politehnica pentru desen

acum 41 luni (2 Jul 2017)

La Singureni, in judetul Giurgiu, la mai putin de 40 de km de Bucuresti, barbatul a inceput sa cultive legume romanesti, ca pe vremea bunicii, sanatoase si deosebit de aromate. Marfa, desi are preturi mult mai mici decat cea din piata ori de la supermarket, este foarte putin cautata: doar prieteni, cunostinte si rude sunt clientii fideli ai fermei. Viorel Piperea nu se da batut, este convins ca in cativa ani, marfa romaneasca si de calitate, produsa ca odinioara, va umple rafturile magazinelor.

"Munca este enorma, stai de dimineata si pana seara sa le ingrijesti, sa faci totul ca la carte. Profitul insa este inexistent, pot spune chiar ca nu am recuperat nici macar un sfert din investitia de aproximativ 50.000 de euro la cele 8 solarii construite in 2006.

Nu m-am gandit la bani cand am demarat aceasta afacerea de familie, am incercat sa investesc pentru a-i convinge pe oameni sa manance sanatos, pentru ca familia noastra sa traiasca frumos, sa ne intoarcem incet la gustul de altadata.

Era si pacat, avand in vedere ca la Singureni avem din start un avantaj: pamantul de cea mai buna calitate care se preteaza la cultura de legume si care le da un gust aparte. La inceput a fost dorinta de a manca sanatos, dupa care am considerat ca este necesar sa invat si alti oameni sa traiasca la fel ca mine, din pacate am reusit sa conving foarte putini", a precizat fermierul de la "Agricooltural", site-ul pe care isi promoveaza produsele.

"Ma cheama pamantul, imi place sa muncesc"

Viorel Piperea are 45 de ani, este casatorit si are doi copii. Ce alta satisfactie poate fi mai mare decat sa mergi in solar sa culegi o leguma sanatoasa, cu gust deosebit, dulce si aromata pe care ai crescut-o de cand era samanta? Am fost asistent manager la firma de avocatura a fratelui meu, dar munca de birou nu este pentru mine. Am fost incurajat si sprijinit de familie in acest demers, pen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro