Franta ofera oltenilor ajutor financiar daca se intorc acasa

Aproape 2 mii de romani din judetele Dolj si Mehedinti traiesc in tabere ilegale si insalubre din Franta. Directorul Oficiului Francez pentru Imigratie si Integrare din Romania, Hossein Mokry, a declarat ca este vointa politica a colectivitatilor si a statului francez de a actiona in aceasta directie, realteaza tvr.ro.

acum 76 luni (7 Oct 2016)

Aproape 2 mii de romani din judetele Dolj si Mehedinti traiesc in tabere ilegale si insalubre din Franta. Astfel, 80 de olteni se afla in diferite etape de reintegrare in colectivitatile din care au plecat - primesc ajutor social ori sunt sprijiniti sa-si deschida o mica afacere.

Eugen este unul dintre doljenii care au ales sa revina in tara dupa ce a aflat ca Oficiul Francez pentru Imigratie si Integrare l-ar putea ajuta sa puna pe picioare o afacere.

In aglomeratia din Nantes exista intre 1.500 si 2.000 de romani care traiesc in 40 de tabere ilegale, in conditii improprii, a subliniat vicepresedintele Nantes M├ętropole, Marie-Helene Nedelec.

Cei mai multi romani stabiliti in regiunea Nantes M├ętropole provin din judetele Dolj si Mehedinti.

Directorul Oficiului Francez pentru Imigratie si Integrare din Romania, Hossein Mokry, a declarat ca este vointa politica a colectivitatilor si a statului francez de a actiona in aceasta directie, realteaza tvr.ro. Citeste si:

+Uluitoarea poveste a unicului interviu in care Nicu Ceausescu a vorbit fara ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro