Franta isi alege presedintele, sub stare de urgenta, pentru prima oara in istorie. Emmanuel Macron isi face bagajele pentru Palatul Elysee. Marine le Pen, infranta, dupa dezbaterea televizata | CORESPONDENTA SPECIALA DIN PARIS

Organizatia Stat Islamic a publicat ieri un apel catre toti simpatizantii sai, in limba franceza, cerandu-le sa atace birourile de vot, in cel de- al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta, potrivit France Info. INFOGRAFIC ALEGERI Dupa o campanie electorala cu multe rasturnari de situatie, cu candidati care au pozat in eroi care salveaza Franta, dar erau prinsi in scandaluri de coruptie, finalistii Marine Le Pen si Emmanuel Macron au avut un duel extrem de brutal, inaintea finalei prezidentiale de duminica.

acum 34 luni (6 May 2017)

Organizatia Stat Islamic a publicat ieri un apel catre toti simpatizantii sai, in limba franceza, cerandu-le sa atace birourile de vot, in cel de- al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Franta, potrivit France Info.

Amenintarea vine in conditiile in care sansele celor doi candidati, Emmanuel Macron si Marine Le Pen, au legatura si cu cat de mica sau de mare va fi participarea la vot. O ajuta bineinteles si propagarea stirilor false prin site-uri de extrema dreapta din Statele Unite, aplaudate de Russia Today si Sputnik, institutii media apropiate Kremlinului.

Situatia securitatii cetatenilor la vot este privita cu maxima vigilenta de catre primariile marilor orase, mai ales la Paris si Nisa, unde islamistii au ucis peste 100 de persoane in ultimul an.

Zeci de mii de militari, politisti si jandarmi, sunt mobilizati peste tot, nu numai pentru a asigura buna desfasurare a votului, dar si pentru a garanta securitatea zecilor de mii de oameni asteptati sa iasa in strada dupa ora 21.00, ora Romaniei, pentru a celebra - sau contesta - rezultatul scrutinului prezidential. INFOGRAFIC ALEGERI

Dupa o campanie electorala cu multe rasturnari de situatie, cu candidati care au pozat in eroi care salveaza Franta, dar erau prinsi in scandaluri de coruptie, finalistii Marine Le Pen si Emmanuel Macron au avut un duel extrem de brutal, inaintea finalei prezidentiale de duminica.

Rezultat previzibil

In ciuda nemultumirii generale a populatiei, certata cu o clasa politica incapabila de a se reinnoi, Emmanuel Macron, un reprezentant - cei drept mai rebel - al acesteia, a inceput deja sa-si faca bagajele pentru a se muta la Palatul Elysée. Intr-adevar, evolutia catastrofala a Marinei Le Pen in dezbaterea de acum 3 zile a sters practic orice urma de indoiala in privinta alegerii pe care cetatenii o vor avea de facut duminica.

Ramane sa vedem care va fi procentul de abtineri (estimarile sunt pe la 25%) si... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro