Franta a legalizat fumatul in curtile liceelor

Franta a legalizat fumatul in curtile liceelor

Permiterea fumatului in curtile institutiilor de invatamant este considerata o masura pentru protectia elevilor, ferindu-i pe acestia sa mai iasa in afara liceului, in pauze, pentru a fuma. Temerile privind atacuri armate, precum cel care a avut loc in noiembrie, au determinat autoritatile sa uite de legea care spune ca tinerii mai mici de 18 ani nu au voie sa fumeze.

acum 99 luni (17 Mar 2016)

Permiterea fumatului in curtile institutiilor de invatamant este considerata o masura pentru protectia elevilor, ferindu-i pe acestia sa mai iasa in afara liceului, in pauze, pentru a fuma. Grupurile de elevi stranse in fata liceelor din Paris fac parte din peisajul capitalei franceze, iar darele de fum care se ridica din mijlocul lor te ajuta sa-ti gasesti drumul catre orice institutie de invatamant.

De-acum, insa, elevii cu varste de cel putin 15 ani nu mai sunt nevoiti sa iasa din curte pentru a fuma. Temerile privind atacuri armate, precum cel care a avut loc in noiembrie, au determinat autoritatile sa uite de legea care spune ca tinerii mai mici de 18 ani nu au voie sa fumeze. Astfel ca liceele sunt, de acum, obligate sa amenajeze locuri speciale pentru fumat, in interiorul curtilor, pe care sa le doteze cu scrumiere.

Oficialii din Ministerul Sanatatii au fost primii care au protestat, iar unii doctori au avertizat ca masura de protectie ar putea face, pe termen lung, mai multe victime decat un atac armat in fata unui liceu. Si cand pui 1.000 de elevi sau mai bine pe trotuarele unui singur cartier, pericolul devine iminent pentru noi", explica Christel Boury, directorul Liceului Voltaire din Paris, citat de cotidianul britanic "The Guardian". Nu puteam sa cred cand am auzit anuntul", explica Lea, eleva in varsta de 17 ani, care fumeaza in fiecare pauza. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro