Frank-Walter Steinmeier: Situatia din estul Ucrainei este "exploziva". Trei civili au fost ucisi la Horlivka

Frank-Walter Steinmeier: Situatia din estul Ucrainei este

Totodata, seful diplomatiei germane a spus ca a indemnat Kievul si Moscova sa organizeze o reuniune intre reprezentanti militari ai partilor beligerante si responsabili din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), pentru a ajunge la un acord cu privire la retragerea unor tipuri de arme de pe linia de contact intre zonele controlate de fortele guvernamentale, respectiv de separatistii prorusi. Aproximativ 150 de atacuri de artilerie in fiecare zi In ultimele zile, militarii ucraineni si separatistii prorusi din Donbas s-au acuzat reciproc de mai multe ori de exacerbarea tensiunilor si incalcarea Acordului de pace de la Minsk, semnat la 12 februarie.

acum 55 luni (17 Aug 2015)

Totodata, seful diplomatiei germane a spus ca a indemnat Kievul si Moscova sa organizeze o reuniune intre reprezentanti militari ai partilor beligerante si responsabili din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), pentru a ajunge la un acord cu privire la retragerea unor tipuri de arme de pe linia de contact intre zonele controlate de fortele guvernamentale, respectiv de separatistii prorusi. Aproximativ 150 de atacuri de artilerie in fiecare zi

In ultimele zile, militarii ucraineni si separatistii prorusi din Donbas s-au acuzat reciproc de mai multe ori de exacerbarea tensiunilor si incalcarea Acordului de pace de la Minsk, semnat la 12 februarie.

Aproximativ 150 de atacuri de artilerie au loc in fiecare zi, a afirmat secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare, Oleksandr Turcinov, potrivit caruia este vorba de o "reluare a ostilitatilor".

La randul lor, liderii separatistilor prorusi acuza Kievul ca nu respecta Acordul de la Minsk, facand apel chiar, sambata, la o reuniune a "cvartetului Normandia" (Ucraina, Rusia, Franta, Germania) pentru evaluarea actiunilor efectuate de fortele ucrainene.

Pe de alta parte, emisarul presedintelui Petro Porosenko pentru solutionarea pasnica a conflictului din sud-estul Ucrainei, Irina Gherascenko, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca peste 845 de militari ucraineni sunt dati disparuti de la inceputul "operatiunii antiteroriste" din Donbas.

Potrivit Serviciului ucrainean de Securitate (SBU), 2.852 de militari ucraineni capturati in timpul luptelor au fost eliberati de catre separatistii din "republicile populare" Donetk si Lugansk. In acelasi timp, 172 de membri ai fortelor ucrainene sunt detinuti in prezent de catre separatisti, informeaza Sputnik. Trei civili au fost ucisi in cursul noptii la Horlivka

Noi schimburi de focuri au avut loc in cursul noptii de duminica spre luni intre fortele ucraine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro