FOTOREPORTAJ Spotlight 2018: spectacol de muzica, dans si lumini, in prezenta a aproximativ 1.000 de persoane

FOTOREPORTAJ Spotlight 2018: spectacol de muzica, dans si lumini, in prezenta a aproximativ 1.000 de persoane

GALERIE FOTO Evenimentul a inceput in jurul orei 20.30 in Piata George Enescu cu o reprezentatie de teatru stradal sustinuta de Spark, trupa din Marea Britanie. Tot aici, mai multe persoane au admirat o instalatie de lumini compusa dintr-o claviatura de pian prevazuta cu senzori de apasare care declanseaza secvente sonore si "picteaza" spatiul inconjurator cu lumini inteligente si grafica laser. Mai multi curiosi au urmarit sau au filmat cum aproximativ 130 de carti de joc uriase se aprindeau in functie de coregrafia ritmica de lumini si umbre. Festivalul dureaza pana duminica In premiera, din traseul festivalului Spotlight mai fac parte si Arcul de Triumf, animat de scurte episoade ilustrate din istoria Romaniei, dar si Ateneul Roman, pe care sunt proiectate imagini din interiorul cladirii, aratand imagini care nu sunt, in mod normal, accesibile publicului.

acum 74 luni (13 Apr 2018)

GALERIE FOTO

Evenimentul a inceput in jurul orei 20.30 in Piata George Enescu cu o reprezentatie de teatru stradal sustinuta de Spark, trupa din Marea Britanie. Cei care nu s-au aflat suficient de aproape pentru a vedea artistii i-au urmarit pe acestia pe cele doua ecrane mari instalate de o parte si de alta a scenei.

Dupa un ropot de aplauze pentru Spark, pe scena au aparut alte personaje compuse din lumini, de aceasta data mai colorate. Si momentul sustinut de Light Balance a fost inregistrat de o parte din spectatori, care au vrut sa se asigure ca "iau acasa momentul".

Instalatii de arta dedicate Centenarului Marii Uniri

Mai multe persoane s-au oprit langa statuia ecvestra a Regelui Carol I, pentru a urmari o animatie video mapata proiectata pe fatada Bibliotecii Centrale Universitare. Video mappingul "Calea Victoriei, Povestea unei strazi" prezinta cele mai importante momente, personalitati si cladiri legate de acest loc, precum Palatul Cantacuzino, Palatul Telefoanelor, Cercul Militar National si Palatul CEC, Carol I, George Enescu si Alexandru Ioan Cuza. Tot aici, mai multe persoane au admirat o instalatie de lumini compusa dintr-o claviatura de pian prevazuta cu senzori de apasare care declanseaza secvente sonore si "picteaza" spatiul inconjurator cu lumini inteligente si grafica laser. Fostul magazin Muzica a fost celebrat cu muzica live mixata de DJ de la Virgin Radio, in decorul instalatiei Discoballs, care a fost si una dintre atractiile primei editii Spotlight.

Profitand de ocazie, in aceasta zona si-au facut aparitia si vanzatoare ambulante, care s-au instalat la rand, in mijlocul strazii, la doar cativa pasi una de cealalta, abordand trecatorii, chiar daca acestia tocmai ce refuzasera sa cumpere de la "competitie". Putini trecatori s-au aratat interesati de coronitele si de jucariile de balci, toate cu lumini, dorindu-se a fi "in ton... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro